ZMAGA

FOTO: Končnica AFL in še prednost domačega igrišča

Objavljeno 19. junij 2017 22.59 | Posodobljeno 19. junij 2017 22.59 | Piše: Boštjan Fon

Ljubljanski sokoli so ubranili trdnjavo Kodeljevo in si zagotovili prvo tekmo v končnici na domačem travniku.

Foto: Boštjan Fon

LJUBLJANA Izjemno gledljivo tekmo med moštvoma Ljubljana Silverhawks in Mödling Rangers v avstrijskem prvenstvu ameriškega nogometa AFL je kot častni gost odprl nekdanji vrhunski sprinter Matic Osovnikar z metom kovanca na sredini igrišča, potem pa so se pričeli metati po tleh domači modri in gostujoči beli, ki so na koncu morali izobesiti belo zastavo, saj so jih Ljubljančani povozili z rezultatom 49 : 35.

V prvem polčasu se je obramba domačih nekajkrat zaradi živčnosti predrla in Rangersi so s preveliko lahkoto dosegali zadetke. Tedaj je trener gostov svojim napadalcem na klopi zagotavljal, da Ljubljančani igrajo neumno in da naj bodo mirni. V drugem polčasu se je stanje spremenilo, obramba domačih je zaigrala kot prerojena in v tretji četrtini so naredili razliko ter se zato ob koncu razveselili že pete zmage v osmi tekmi lige AFL.

Zopet je blestel podajalec Silverhawksov Anthony Gardner, ki je sodeloval pri šestih zadetkih; za tri je podal, trikrat pa je sam stekel v končno cono. Dva zadetka je dosegel Žiga Zibelnik, po enega pa Eugen Sumić in Matic Tomše. Ljubljanska obramba je šestkrat ujela gostujočega podajalca Tauricea Scotta, kar štirikrat ga je podrl Vito Kovač, po enkrat pa Jure Bezica in Anže Prislan. Jure Laharnar in Raymond Bridges sta tudi dvakrat prestregla podaji na lovilce. Sokoli so si z zmago zagotovili prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice, čeprav jih čaka še gostovanje pri ekipi Cineplexx Blue Devils, zadnjo tekmo rednega dela pa bodo odigrali v Športnem parku Ljubljana čez dva tedna proti moštvu Graz Giants.

Deli s prijatelji