V ZDA

Še en Slovenec pred ligo NBA

Objavljeno 24. junij 2017 10.11 | Posodobljeno 24. junij 2017 10.12 | Piše: Drago Perko

Klub Denver Nuggets se je ogrel za slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, ki pa bo vsaj še eno sezono igral v Evropi.

Tako so ga pozdravili v Denverju. Foto: Denver Nuggets

LJUBLJANA – Slovenski članski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar si je v noči na petek odprl vrata v ligo NBA. Koprčana so kot 49. v drugem krogu nabora severnoameriške lige izbrali v Denverju. Nanj računajo v bližnji prihodnosti. Američane že danes navdušuje Vlatkov met – od desetih metov za tri zadene v povprečju vsaj štiri. Pričakovati je, da 21-letni krilni igralec nadaljuje kariero v srbski ekipi Mega Bemax, s katero bo spet igral v ligi ABA, kjer se je kalil tudi v minuli sezoni.

Če bo Vlatko Čančar dobil zeleno luč klubskega zdravnika, bo igral na EP za Slovenijo U20.

Vlatko, miren in tih je bil že kot otrok, je košarko začel igrati v drugem razredu, prve treninge je opravil v ŠD Koš Koper. Prvo pogodbo je podpisal leta 2011. »Ko smo sklenili sodelovanje z njim, so se mi smejali,« se Čančarjevih začetkov v Kopru spominja direktor ŠD Koš Kopra Rado Krmac, ki je danes ponosen na Vlatka, čigar prvi trener je bil Djuro Subotič. Na Obali je ostal do leta 2013, ko se je selil v Olimpijo, od tam pa na kaljenje v Škofjo Loko. Lani je zamenjal menedžerja: namesto Gorana Jagodnika je kariero zaupal Srbu Mišku Ražnatoviću, ki je še enkrat dokazal, da je mojster svojega poklica. Za Čančarja je Olimpiji plačal 100.000 evrov odškodnine. Ko bo šel Čančar v NBA, verjetno prav iz Srbije, pa bo Mega Bemax (klub, ki ga obvladuje Ražnatović) prejel 750.000 evrov.

Deli s prijatelji