ZELO ZDRAVA DOMAČA HRANA

Začela se je sezona hrane, ki jo imenujemo zdravilo za 100 bolezni

Polna je vitamina C in močno orožje v boju z virusi in celo stresom.
Fotografija: Prodajalka zelja na tržnici. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Prodajalka zelja na tržnici. FOTO: Roman Šipić

Kislo zelje je tradicionalna zimska hrana. Uživamo ga na sto načinov in je naravni probiotik.

image_alt
Najnovejša odkritja, zakaj nas bolijo zobje

Velika prednost kislega zelja je, da pomaga pri prebavi mastnih jedi in pospešuje presnovo, kar pospešuje izločanje škodljivih snovi iz telesa ter čisti in obnavlja jetra.

Kislo zelje pospešuje tudi celjenje ran, učinkovito je pri revmi in vnetju žil. Znan je tudi kot vir niacina (vitamina B3), ki je nujen za celično energijo, presnovo in presnovo v možganih.

Med koristnimi lastnostmi kislega zelja navajajo, da naredi telo bolj odporno na stres, pomaga pri nastajanju rdečih krvničk, spodbuja delovanje celic in deluje pomlajevalno, pomembno pa je za ohranjanje trdnosti kosti in prispeva k obnovo obrabljenega vezivnega tkiva, poročajo nutricionisti.

To živilo vsebuje veliko količino vitamina C, zato je idealno v boju proti virusom in okužbam, značilnim za ta letni čas. Glede na vse našteto ne preseneča, da kislo zelje imenujejo zdravilo za sto bolezni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije