MILKA SUHADOLNIK

Sedem receptov za posebne sladice

Milka Suhadolnik je že dolga leta članica ekipe restavracije Cubo na Šmartinski cesti v Ljubljani.
Fotografija: Milka
Odpri galerijo
Milka

S svojo ekipo je Milka Suhadolnik prevzela izdelavo sladic, ponudbo katerih restavracija vedno znova dopolnjuje. Cubo je obvezna postojanka za vse gurmane, še posebno je znan po slaščicah in mnogi se tam ustavijo le zato, da pojedo nekaj sladkega. Je prva slovenska restavracija, ki je izdala kuharsko knjigo, in edina, ki je izdala dve. Knjigi Cubo slaščice in Cubo doma sta prejeli veliko prestižnih mednarodnih priznanj.

Pet stvari, ki so vedno v vašem hladilniku? Mleko, sir, jogurt, jajca, domača slivova marmelada.
Idealna hrana? Preprosto nedeljsko kosilo: goveja juha z rezanci, puranji zrezek v smetanovi omaki s štruklji in jabolčni zavitek.
Najljubša restavracija? Restavracija Cubo.
Gastronomski luksuz, brez katerega ne morete? Ustvarjanje z novimi, nepoznanimi vrstami čokolade.
Običajen zajtrk? Kava z mlekom in francoski rogljiček.
Kava ali čaj? Kava. Z mlekom.
Alkoholna pijača? Desertno vino Ben Ryé Donnafugata – Passito di Pantelleria.
Brezalkoholna pijača? Voda.
Najljubša delikatesa? Pršut.
Čokolada ali sadje? Vsekakor čokolada.
Sladko ali slano? Sladko.
Začimba? Bazilika.
Najljubše slovensko belo in rdeče vino? Rebula Četrtič, Krapež merlot.
Najljubša ozimnica? Domača slivova marmelada ter slovenski med.
Najljubše meso? Puran.
Najljubša riba? Brancin, pečen v soli.
Česa ne jeste? Tartufov.
Nujen kuhinjski pripomoček? Kitchen-Aid.


Hrenova juha
Hrenova juha




Kruhki z mocarelo in popečenim pršutom
Kruhki z mocarelo in popečenim pršutom




Siciljanska rižota
Siciljanska rižota




Jagnječje krače
Jagnječje krače




Široki rezanci s portom in suhimi slivami
Široki rezanci s portom in suhimi slivami




Kokosova torta
Kokosova torta




Bučni cheesecake
Bučni cheesecake

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije