RECEPT

Piščančja juha z bobom

Izkoristimo sezono boba, mladi je kuhan v dobrih desetih minutah, medtem ko suhega namakamo kot fižol.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Bob je v kulinariki uporaben podobno kot fižol v zrnju, kuhanega dodajamo solatam, juham in enolončnicam, lahko pa iz njega pripravimo samostojno jed, kot pasulj na primer. Dobro se ujame z vsemi vrstami mesa in mesnin, zato se v krepkih enolončnicah pogosto druži z narezanimi klobasami, popečeno slanino ali ga pripravimo s svežim mesom.

Te jedi bodo teknile v zimskih dneh, v vročem poletju pa pripravimo lažjo različico s piščančjim mesom in svežim bobom, ki bo kuhana v slabe pol ure, da ne bomo preveč segrevali že tako vroče kuhinje. Juhi dodamo poljubno zelenolistno zelenjavo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije