RECEPT

Juha z artičokami in gobami

Če smo naveličani klasične gobove juhe, ji za spremembo dodajmo kuhane artičoke, ki bodo izvrstno dopolnile okus.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Artičoke niso prav pogosto na naših jedilnikih, še najpogosteje jih najdemo na pici, pa še tiste so običajno konzervirane v slanici. Škoda, saj so izjemno zanimiva in okusna zelenjava, in ko se jih naučimo pripravljati, bomo gotovo večkrat segli po njih. Nadvse okusne so v juhah, malce več spretnosti pa zahtevajo polnjene.


Nadevamo jih na primer z različnimi siri, zalijemo z vodo do tri četrtine artičok in kuhamo približno pol ure. Značilen, rahlo kiselkast okus da posebno noto vsem jedem, v katere jih dodamo. Dobro se ujamejo s siri in smetano, pogosto v omako med kuhanjem dolijemo malo vina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije