SANJSKI POKLIC

Živi od slikanja športnih copat. Risbe je včasih težko ločiti od fotografij resničnih čevljev

K sodelovanju jo vabijo najbolj znane znamke. Riše na različne podlage, prvi športni copat je narisala na steno svoje sobe.
Fotografija: Superge obožuje iz časov, ko je bila športnica. FOTO: Halimlotos/Getty Images
Odpri galerijo
Superge obožuje iz časov, ko je bila športnica. FOTO: Halimlotos/Getty Images

Britanska umetnica Steph Morris ustvarja hiperrealistične risbe športnih copat. Te so tako prepričljive, da jih je včasih težko ločiti od dobrih fotografij resničnih čevljev. Odločitev, da bo upodabljala prav športne copate, ni bila naključje, saj jo je nošenje tovrstne obutve vedno navduševalo.

Vseeno si ni mislila, da si bo s tem služila kruh – verjela je, da bo postala profesionalna športnica. A vrsta poškodb jo je prisilila, da ponovno oceni svoje možnosti in naredi rezervni načrt. Vzela je svinčnik, začela risati stvari, ki jih je imela najraje, in se ni ozirala nazaj.

Sprva samo hobi

Sprva je bilo risanje športnih copatov hobi, ki ga je počela ob službi. Zaposlena je bila kot grafična oblikovalka, ko je prejela povabilo znamke športnih copat Reebok na dogodek v New Yorku. Ker ji v podjetju, kjer je delala, niso hoteli dati prostega dne, se je določila, da bo službo obesila na klin. Tako se je popolnoma posvetila risanju.

»Ne obžalujem, da sem pustila službo in vso energijo vložila v svojo strast. To je bila najboljša odločitev, kar sem jo kdaj sprejela,« je prepričana.

Riše na različne podlage, prvi športni copat je narisala na steno svoje sobe. Njeno ustvarjanje so opazila tudi druga znana podjetja, ki izdelujejo superge. Da se določeni model športnega copata znajde na njeni risbi, mora biti nekaj posebnega. »Vedno mora biti to copat, ki mi je všeč, zaradi oblike, teksture ali zgodovine,« pravi. Ponosna je, da si je s hobijem ustvarila sanjsko življenje.

V Španiji, kjer sta se s partnerjem ustalila, si je zgradila sanjski atelje, v katerem vsak dan ustvarja. »Odkar sem na svojem, sem sodelovala z nekaj velikimi blagovnimi znamkami, kar so bile nekoč samo divje sanje. Vendar pa imam še vedno veliko ciljev, ki bi jih rada dosegla,« zatrjuje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije