PEKLENSKA VROČINA

Vročinski val terjal prvo smrtno žrtev

Umrl je 44-letni moški, ki je na žgočem soncu kolapsiral in mu niso mogli več pomagati.
Fotografija: Ljudje si pomagajo na vse mogoče načine zaščititi pred vročino. FOTO: Guglielmo Mangiapane Reuters
Odpri galerijo
Ljudje si pomagajo na vse mogoče načine zaščititi pred vročino. FOTO: Guglielmo Mangiapane Reuters

Vročinski val, ki so ga poimenovali Cerberus po Dantejevem Peklu, je zahteval svojo prvo žrtev. V Italiji je umrl moški, potem ko je kolapsiral zaradi žgočega sonca na 45 stopinjah Celzija. 

Brutalna vročina je povzročila kaos po Evropi, usodna pa je bila za 44-letnika blizu Milana. Vročinski val se širi po Sredozemlju. 

Še pred prvo žrtvijo vročine so v Italiji turiste opozarjali, naj bodo previdni. Še posebno po tem, ko se je delavec na ulici onesvestil. To se je prav tako zgodilo v kraju Lodi blizu Milana. Tam je umrl tudi 44-letnik. Umrl je nekaj ur po kolapsu v bolnišnici. 

Napovedujejo, da bo huda vročina zajela tudi severnejše pokrajine od italijanskih. Turisti, ki vsako poletje preplavijo Italijo, imajo nemalo težav s prenašanjem poletnih temperatur. Včeraj so se na primer turisti v Rimu spopadali s 36 stopinjami Celzija. Tuji mediji poročajo, da se jih je več onesvestilo. 

V Rimu in Firencah pričakujejo temperature okoli 41 in 37 stopinj Celzija. Opozorila so že izdali za devet območij v Italiji: Bolzano, Florence, Frosinone, Palermo, Perugia, Rieti, Rim, Turin in Viterbo.

Ljudje si pomagajo na vse mogoče načine zaščititi pred vročino. FOTO: Guglielmo Mangiapane Reuters
Ljudje si pomagajo na vse mogoče načine zaščititi pred vročino. FOTO: Guglielmo Mangiapane Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije