V TEŽAVAH

Vnuk Josipa Broza Tita obubožal: Prosjačim za skorjo kruha

Objavljeno 01. marec 2016 15.47 | Posodobljeno 01. marec 2016 15.51 | Piše: A. K.

Za desetletno hčer mora plačevati preživnino, gretja si ne more privoščiti, žena pa je menda zapravila ves njegov denar.

Delo Josipa Broza Tita je ocenjeno kot pomemben prispevek k razvoju marksističnega pojmovanja družbe in odnosov med ljudmi, narodi in državami.

Vnuk nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita Josip Joška Broz je v intervjuju za srbski Newsweek razkril, da je prišel na beraško palico. Njegova pokojnina namreč znaša borih 143 evrov, s tem pa Titov vnuk meseca ne more preživeti. Ob tem je dejal, da razen priimka svojega nekoč svetovno znanega dedka ni podedoval ničesar več.

Tako je odločilo tudi višje beograjsko sodišče, ki je po več kot treh desetletjih zaključilo zapuščinski postopek, Titovi nasledniki pa so ostali brez premoženja. »Živim kot znam. V stanovanju nimam vklopljenega gretja, vozim se z avtobusom, ljudje mi plačujejo in me vabijo na kosila. Jaz pa ne potrebujem več kot enega obroka na dan. Toda koga sploh zanima, da živim kot pes?« je v intervjuju povedal Joška Broz.

Ob tem je še potožil, da ima desetletno hčer, za katero mora plačevati preživnino in 22 evrov na mesec za zasebne ure francoščine. »Žena me je uničila, zapravila denar, prodala avtomobil, odnesla vse stvari in zaradi tega sem skoraj pristal na ulici. Zaradi domnevnega nasilja v družini je poskrbela za škandal, zato je policija zasegla orožje, ki je bilo v lasti mojega deda. Pozneje sta iz mojega stanovanja izginila prstan in Titova ura,« je še razkril Broz, ki se z grozljivim položajem, kot ga opisuje sam, spopada, kakor ve in zna.

Deli s prijatelji