ČUDEŽ

VIDEO: Z aparati so jo ohranjali pri življenju, ko sta se dvojčka rodila, je umrla

Objavljeno 17. julij 2017 20.58 | Posodobljeno 17. julij 2017 21.04 | Piše: B. S.

Na začetku nosečnosti je doživela več možganskih krvavitev. Zdravniki so s carskim rezom čudežno spravili na svet fantka in punčko, vendar mlada mamica ni preživela.

CAMPO LARGO – Mama dvojčkov, Frankielen da Silva Zampoli Padilha (21), je v devetem tednu nosečnosti utrpela možgansko kap. Očka Muriel Padilha (24) je medijem zaupal, kako so zdravniki izbrali življenjsko odločitev in mamico priključili na naprave, da bi ohranili »zarodka« po tem, ko sta njuni srčeci že začeli biti. S carskim rezom so zdravniki čudežno spravili na svet dvojčka, fantka in punčko, Asapha in Anno Vitorio.

Vdovec je opisal celoten dogodek, kako se je iz službe moral vrniti predčasno, saj ga je poklicala žena in povedala, da jo neznosno boli v zatilju. Doma jo je našel tresočo se, omotično, objokano, od bolečin je bruhala. Med vožnjo v bolnišnico je izrekla še zadnje besede: »Rada bi, da si pripravljen na to, da bom morala ostati v bolnišnici. Ne bom se vrnila domov.« Nato je omedlela.

S pregledi so ugotovili, da je doživela več možganskih krvavitev. Prve besede zdravnikov mlademu očku so bile, da dvojčka ne bosta preživela, vendar njuna srčka nista prenehala biti. Frankielen so zato pustili priključeno na naprave in opazovali malčka, kako rasteta. Zdravniki priznavajo, da je bila to zelo težka odločitev, saj je vse skupaj zahtevalo zelo organizirano in disciplinirano delo. Zdravnik Rivabem je pojasnil: »Naša glavna skrb je bila, da njeni organi delujejo neprekinjeno, tako da bi otroka lahko rasla in se razvijala nemoteno.«

Novorojenčka sta bila v inkubatorjih tri mesece, da bi se izognili možnosti za infekcije in da bi pridobila moč in težo. Punčka je ob rojstvu tehtala 1,4 kilograma, pri fantku pa se je na tehtnici izpisalo 1,3 kilograma. V Braziliji se je odzvalo na tisoče ljudi, ki so pomagali družinici z otroškimi oblačili in raznimi pripomočki.

Zdaj otročička pazi Angela Silva, mati pokojne, medtem ko očka dela in služi denar.
 

Deli s prijatelji