KONEC SVETA

VIDEO: Apokalipsa? Tako se je Zemlji približal žareči meteor

Objavljeno 08. december 2016 12.20 | Posodobljeno 09. december 2016 12.21 | Piše: P. Pa.

Bliža se apokalipsa. O tem so gotovo bili prepričani tisti, ki so bili priče temu dogodku.

Kamere so v Rusiji ujele neverjeten prizor, ko je neznani leteči predmet preletel nebo, zažarel in eksplodiral. Hiše so se tresle, sprožili so se alarmi na avtomobilih. Na posnetku je razvidno tudi, kako so otroci, ki so se drsali, obstali in začudeno zrli v prizor na nebu.

Priča dogodka iz Hakasije v Sibiriji je dejala: »Videli smo utrinek, naše hiše so se tresle približno dve minuti, slišali smo bučanje, sprožili so se tudi alarmi na avtomobilih.« Ženska, ki je opazovala prizor, je dodala: »Šla sem na sprehod s prijateljico. Ustavili sva se pri trgovini, ko jo prijateljica začela vpiti. Zagledala je velik utrinek, nato je sledila eksplozija. Zelo smo se bali.«

Prebilo je temo, bilo je kot sredi belega dne

Dekle, ki je v času dogodka drsalo, je dodalo, da se je nebo razsvetlilo. »Bilo je svetlo kot sredi belega dne. Nisem razumela, kaj se dogaja in čemu sem priča. Videla sem že utrinke, a to ni bilo podobno temu.«

»Sploh ne vem, kako naj opišem dogodek. Iz pikice se je spremenilo v ogromno žarečo kroglo, večjo kot je avto. Svetloba je prebila temo, čez približno 40 sekund pa je še močno počilo,« je še dodala ena izmed prič.

Vesoljska agencija RosKosmos je v izjavi za javnost zagotovila, da niso izvajali aktivnosti, in dodala, da v tem času ni bilo strmoglavljenja satelita. Na ministrstvu za obrambo so pojasnili, da niso preizkušali raket. Sibirsko ministrstvo za nujne zadeve pa je kasneje razkrilo, da je šlo za meteor, ki pa k sreči na Zemlji ni povzročil nobene škode.

Deli s prijatelji