NEVERJETNO

V Italiji padala rekordno velika toča, en kos tehtal čez 1 kg (FOTO + VIDEO)

Po dolžini 20 cm, po širini 16 cm, teža pa čez 1 kg.
Fotografija: Toča iz Pordenona. FOTO: Zaslonski posnetek, FB
Odpri galerijo
Toča iz Pordenona. FOTO: Zaslonski posnetek, FB

V Italiji (Pordenone) je ob silovitih neurjih padala ekstremna toča. Najverjetneje je govor o novem evropskem rekordu. Po dolžini je merila kar 20 cm, v širino pa 16 cm. En kos je tehtal prek 1 kg! Poglejte ga na spodnji fotografiji. Toča s premerom 10 cm je uničevala po celotnem pasu od Milana do Padove, poročajo italijanske vremenske strani. 

V Milanu so doživeli tudi tornado, ki je pustošil po mestu.

Nevihta, ki je Italiji prinesla rekordno veliko točo, je pozneje pustošila po naši Goriški. Tudi v Novi Gorici in okolici je toča povzročila precej škode, čeprav ni bila tako velikanska kot pri sosedih. Tudi za drugimi slovenskimi regijami je huda noč

V okolici Vidma je rešetala fasade. Civilna zaščita pokrajine Furlanija - Julijska krajina je na svoji strani na facebooku objavila spodnje fotografije.

Kakšen je rekord v Sloveniji?

Najverjetneje največja toča je padala v Črnomlju leta 2018. Izmerili so velikost 12 cm. Med slovenskimi rekorderji ledenih krogel z neba so še 11-centimetrska toča leta 2019 (Stari trg ob Kolpi), 6-centimetrska leta 2001 v Ljubljani in leta 2008 na Dravsko-Ptujskem polju, ko je padla za jajce velika toča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije