POŽAR POD NADZOROM

V hudem požaru pri Šibeniku v težavah tudi slovenska družina (FOTO)

Na srečo se je ogenj že umiril.
Fotografija: Požar v Šibeniku. FOTO: Hrvoje Jelavic/pixsell Pixsell
Odpri galerijo
Požar v Šibeniku. FOTO: Hrvoje Jelavic/pixsell Pixsell

V četrtek je v bližini Šibenika izbruhnil požar, katerega dim je bilo mogoče videti od daleč. Kot je sporočil poveljnik gasilcev iz Šibenika Volimir Milošević, so bili na kraju dogajanja vsi razpoložljivi gasilci, zaprošena je bila tudi pomoč iz zraka.

S prizadetega območja so evakuirali prebivalce. Kot je poročal HRT, je bila v nevarnosti tudi slovenska družina,  namestili so jo v športno dvorano v Šibeniku. Tam so bile nastanjene tri družine, poleg slovenske še dve iz Bosne in Hercegovine.

Štirje ljudje so bili lažje poškodovani.

Gašenje požara v Šibeniku. FOTO: Dusko Jaramaz/pixsell Pixsell
Gašenje požara v Šibeniku. FOTO: Dusko Jaramaz/pixsell Pixsell

Kot je včeraj dejal Milošević, so bili objekti v neposredni nevarnosti, elektrika je bila odklopljena, policija je na terenu regulirala promet, vse dovozne ceste so bile zaprte.

Požar pod nadzorom

Požar se je ob oslabitvi vetra že umiril.

»Zjutraj je bilo stanje veliko boljše. Požar še ni pogašen, je pa pod nadzorom,« je potrdil županijski gasilski poveljnik Darko Dukić. Del jadranske magistrale v bližini območja požara je zdaj odprt za promet, prav tako je bila znova vzpostavljena oskrba z elektriko.

Poškodovanih sedem hiš

Po prvih ocenah je ogenj doslej zajel okoli 600 hektarjev površine. Poškodovanih je bilo sedem hiš, štiri strehe, tri fasade in sedem avtomobilov.

Letošnje poletje je sicer precej bolj prizanesljivo s požari, kot je bilo lansko, ko smo bili priča ekstremni suši. A omenjeni dogodek je opozorilo, da nas lahko tudi letos doletijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije