SILOVIT NAPAD

Ukrajinci nad letališče Pskov

Napad z droni globoko na ruskem ozemlju, Rusi obstreljevali Kijev.
Fotografija: Včeraj je gorelo čisto blizu Estonije. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Včeraj je gorelo čisto blizu Estonije. FOTO: Reuters

Ruske oblasti so včeraj sporočile, da jim je uspelo odbiti več napadov z droni na različna območja v državi. Ni pa jim uspelo preprečiti tudi napada na vojaško letališče v bližini kraja Pskov, okoli 30 kilometrov oddaljenega od meje z Estonijo.

Ruska vojska se je poskušala na vsak način obraniti pred napadi na omenjeno letališče, a je bilo vseeno poškodovanih veliko več vojaških transportnih letal, kot so pričakovali, so sporočile lokalne oblasti. Guverner Pskova Mihail Vedernikov je na družbenem omrežju objavil posnetek, na katerem je jasno videti in tudi slišati eksplozije. V napadu so bila poškodovana štiri vojaška transportna letala, še dve je zajel požar, o čemer je poročala tudi ruska tiskovna agencija Tass.

Silovit napad

Zaradi napadov so na letališču, ki deluje tudi v civilne namene, odpovedali večje število pristankov in vzletov. Letališče je gostilo enoto padalcev, ki je sodelovala v prvem valu napadov na Ukrajino v februarju 2022. Rusija je včeraj ponoči odbila še več ukrajinskih napadov z brezpilotnimi letalniki po drugih delih države, in sicer v regijah Moskva, Brjansk in Orjol, pa tudi v bližini Sevastopola.

A tudi na nasprotni strani ni bilo mirno, še več, ukrajinska prestolnica Kijev je bila ponoči spet tarča silovitega ruskega obstreljevanja z manevrirnimi raketami in droni, v katerem sta bili ubiti najmanj dve osebi. Vodja vojaške uprave mesta Sergej Popko je dejal, da je bil to obenem najbolj silovit napad na prestolnico vse od pomladi.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije