POD DROBNOGLEDOM

Steklena hiša za milijarderja

Je Elon Musk denar za gradnjo dobil iz podjetja Tesla? Nadzorniki preiskujejo morebitno zlorabo sredstev.
Fotografija: Elon Musk pravi, da ne živi na veliki nogi. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk pravi, da ne živi na veliki nogi. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ameriško podjetje Tesla, ki je po svetu najbolj znano po izdelavi električnih in avtonomnih vozil, se je, poroča Wall Street Journal, znašlo pod drobnogledom ameriških nadzornikov. Del finančnih sredstev podjetja naj bi prelili v gradnjo zasebne hiše milijarderja Elona Muska. Stala naj bi v ameriški zvezni državi Teksas, v medijih pa se pojavlja kot skrivnostna hiša. Njena gradnja je namreč pred očmi javnosti zelo dobro skrita, v dokumentaciji naj bi se imenovala Projekt 42.

Hiša za Elona, kot ji še pravijo, naj bi bila zgrajena iz posebnega stekla, menda vrednega več milijonov dolarjev, zaradi česar naj bi celo vodstvo Tesle pred časom sprožilo notranjo preiskavo. In to zaradi morebitne zlorabe finančnih sredstev družbe. Kakšni so bili rezultati omenjene preiskave, jim v Wall Street Journalu ni uspelo izvedeti.

Če se bodo poročila o gradnji steklene hiše izkazala za resnična, bo to povsem v nasprotju z Muskovimi trditvami, da ne živi na veliki nogi. Da je temu bolj težko verjeti, je Wall Street Journal razkril že pred časom. Poročal je, da soustanovitelj in vodilna oseba družbe Tesla živi v razkošni vili, katere lastnik je Muskov prijatelj in soustanovitelj PayPala Ken Howery.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije