NAMIGNIL JE

Putinov propagandist: Berlin, Dresden, Praga, Ljubljana – vse bo naše (VIDEO)

Vavilov je dejal, da je bila Rusija v preteklosti prisotna po vsej Evropi, največ v Franciji in Nemčiji ter da se bo to ponovilo tudi v prihodnosti.
Fotografija: Nikolay Vavilov FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Nikolay Vavilov FOTO: Zaslonski posnetek

Gost na ruski državni televiziji je namignil, da bi lahko Rusija po Ukrajini stopila še v druge evropske države. Analitik in strokovnjak za Kitajsko Nikolaj Vavilov je omenjeno opozorilo izrekel med gostovanjem v oddaji 60 minut Olge Skabejeve, poroča Newsweek.

Vavilov je dejal, da je bila Rusija v preteklosti prisotna po vsej Evropi, največ v Franciji in Nemčiji ter da se bo to ponovilo tudi v prihodnosti. Posnetek z njegovega televizijskega nastopa se je začel širiti po družbenih omrežjih, delil pa ga je tudi svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Geraščenko.

Rusija je velika sila

»Čedalje bolj bomo dobivali vlogo, ki jo je imel ruski imperij. V zadnji oddaji se nisem šalil, da bo Berlin, Dresden, Praga, Ljubljana - vse naše. Zakaj? Ker je tako bilo. Vidite, v Pariz smo vstopili leta 1815 in v Berlin leta 1945 ter ob koncu 18. stoletja – to ni naključje,« je dejal.

»Rusija je največja država v Evropi, ogromna sila,« je poudaril. Voditeljica ga je nato vprašala, zakaj je Rusija vsakič zapustila te države in zakaj je tako »neodgovorna« do svojih zmag, a odgovora ni dobila. Sicer pa so številni analitiki kljub trditvam Vavilova o moči Rusije kritizirali dejanja ruske vojske, poroča index.hr.

Preberite še:

image_alt
Putin se lahko drži za glavo zaradi napadov z droni v Moskvi: eden ujet s kamero (VIDEO)

image_alt
Bogati Rusi, ki na Zahodu niso več dobrodošli, odkrili nov raj: Množično se selijo na pravljični otok ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije