BORIS NADEŽDIN

Putinov izzivalec v težavah? Volilna komisija odkrila nepravilnosti pri njegovi kandidaturi

Če bo volilna komisija odobrila njegovo kandidaturo, se bo Boris Nadeždin marca lahko potegoval za predsedniški položaj kot kandidat stranke Državljanska iniciativa.
Fotografija: Če bo volilna komisija odobrila njegovo kandidaturo, se bo Boris Nadeždin marca lahko potegoval za predsedniški položaj kot kandidat stranke Državljanska iniciativa. FOTO: Shamil Zhumatov Reuters
Odpri galerijo
Če bo volilna komisija odobrila njegovo kandidaturo, se bo Boris Nadeždin marca lahko potegoval za predsedniški položaj kot kandidat stranke Državljanska iniciativa. FOTO: Shamil Zhumatov Reuters

Ruska volilna komisija je danes sporočila, da je pri pregledu podpisov volivcev, ki jih je oddal opozicijski politik Boris Nadeždin, ugotovila nepravilnosti in podvomila v njihovo pristnost. Komisija bi mu sedaj lahko preprečila udeležbo na prihajajočih predsedniških volitvah. Dokončno odločitev o njegovi kandidaturi bo podala prihodnji teden.

image_alt
Nov udarec za Putina: ta zavezniška država mu obrača hrbet, hočejo k Ameriki

»Ko vidimo na desetine ljudi, ki jih ni več na tej Zemlji, a se vseeno podpisujejo, se postavlja vprašanje o etičnih standardih osebe, ki te podpise zbira,« je dejal namestnik predsednika komisije Nikolaj Bulajev. Nadeždina in drugega kandidata Sergeja Malinkoviča je pozval, naj se v ponedeljek zglasita pred komisijo, kjer jima bodo predstavili rezultate preverjanja.

image_alt
Se Putinu tresejo hlače? To je njegov izzivalec, ki je vložil kandidaturo (FOTO)

60-letni Nadeždin je že zavrnil obtožbe in posvaril, da se bo v primeru zavrnitve kandidature obrnil na sodišče. »Če kdo vidi mrtve duše na mojih seznamih podpisov, naj teh vprašanj ne naslavlja name,« je še dodal in na Telegramu objavil fotografije ljudi, ki čakajo v vrsti, da bi oddali podpise njegovi kandidaturi.

Nadeždin je v zadnjih tednih konstantno pridobival podporo, številni Rusi po vsej državi pa so stali v dolgih vrstah, da bi oddali svoj podpis in tako podprli njegovo kandidaturo za predsednika. Opozicijski politik je nato v sredo komisiji predal več kot 100.000 potrebnih podpisov volivcev, ta pa bo prihodnji teden odločila, ali bo Nadeždin lahko kandidiral.

Če bo volilna komisija odobrila njegovo kandidaturo, se bo marca lahko potegoval za predsedniški položaj kot kandidat stranke Državljanska iniciativa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije