KLONIRANJE

Psičko bo klonirala, ker brez nje ne more

Vse več Kitajcev se odloča za kloniranje hišnih ljubljencev. Mladi podjetnici bo zlato prinašalko poustvarilo podjetje Sinogene.
Fotografija: Pevka in igralka ima zdaj dva Samanthina klona. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Pevka in igralka ima zdaj dva Samanthina klona. FOTO: Reuters

Hu Hu ji je pomagala prebroditi naporna najstniška leta, zato si preprosto ni predstavljala vsakdanjika brez zveste zlate prinašalke. Ko je prikupna psička po osmih letih zapustila svet zaradi pljučnega raka, ji je bila v edino tolažbo misel, da bo Hu Hu vsaj delno ostala z njo. Ru Er, mlada kitajska podjetnica, je namreč najboljšo prijateljico sklenila klonirati, pri tem pa ji pomaga laboratorij v Pekingu.
 

Sledi zgledu Barbre Streisand


Za novega ljubljenca bo odštela okoli 45.000 evrov, pri kloniranju pa bodo uporabili vzorce s celicami, ki so jih zlati prinašalki
Hu Hu je umrla za rakom, njena lastnica zdaj čaka na njeno klonirano različico. FOTO: Weibo
Hu Hu je umrla za rakom, njena lastnica zdaj čaka na njeno klonirano različico. FOTO: Weibo
odvzeli med bolehanjem. Več kot dva meseca si je 23-letnica prizadevala, da bi za Hu Hu našla kliniko z revolucionarnim zdravilom, a psički preprosto ni bilo več pomoči, denar čudežev vendarle ne dela. Lahko pa poravna masten znesek za znanstveno poustvarjanje živali, je izvedela Ru.


»Neznansko jo pogrešam, a ob misli, da se bo nekako vrnila, sem pomirjena. Težko jo že pričakujem!« je pojasnila Ru, ki s svojim kozmetičnim podjetjem dobro služi. »Pripravljena sem vložiti, kolikor je pač treba, da dobim Hu Hu nazaj. Denarja mi ne dajejo starši, vse zaslužim sama in pošteno, zato zavračam vse obtožbe, da sem neodgovorna. Kako bom porabila svoje premoženje, ne zadeva nikogar razen mene,« je odločna Ru, ki je celice zlate prinašalke zaupala Sinogenu, prvemu zasebnemu podjetju na Kitajskem, ki se ukvarja s kloniranjem hišnih ljubljencev.


Za zdaj s kloni obudijo okoli pet psov na mesec, povpraševanja pa je vse več. Spomnimo, pred leti se je za nenavaden korak odločila tudi diva Barbra Streisand, ki se je po 14 letih le stežka poslovila od Samanthe. Po njeni smrti so jo znanstveniki razveselili s kar tremi kloni njene psice; obdržala je dva, enega podarila družinskim prijateljem, enega psa pa je še posvojila iz zavetišča. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije