NEVERJETNO

Pametnejša od Einsteina

Komaj 11-letna Britanka blestela na testu inteligentnosti. Anushka Dixit dosegla 162 točk, dve več kot veliki genij.
Fotografija: Dosegla je 162 točk.
Odpri galerijo
Dosegla je 162 točk.

Ko je bila stara pol leta, je spregovorila, šest mesecev pozneje je znala povedati glavna mesta držav. Brati in pisati je seveda znala pred vstopom v šolo, v prvem razredu pa je učiteljici povedala, da si želi postati premierka. V zgolj 40 minutah si je zapomnila celotni periodni sistem elementov –​ samo zato, da je urila svoj spomin. To je kratka življenjska zgodba 11-letne Britanke Anushke Dixit, ki je pred dnevi zares zelo uspešno prestala inteligenčni test Mensa. Dosegla je namreč kar 162 točk, kar je še precej nad mejo genialnosti, ta je pri 140 točkah. Za primerjavo, Albert Einstein je imel inteligenčni količnik 160.


Anushkina mama Arti je povedala, da jo je hči skoraj na kolenih prosila, da bi opravila test. Ko ga je, pa je deklica povedala, da ni bil preveč zahteven. »Dobila sem vse točke in zaradi tega sem bila presenečena. Ko sem namreč končala test, sem začela jokati, saj sem mislila, da sem na eno vprašanje odgovorila narobe,« pravi Anushka. Med testiranjem na univerzi East London ni bila sama, bila pa je najmlajša, preostali udeleženci so imeli od 30 do 60 let.


Anushka je z izjemnim rezultatom postala članica skupnosti ljudi z najvišjim inteligenčnim količnikom. »Moj najljubši predmet v šoli je angleščina. Obožujem poezijo,« razloži pametna deklica in doda, da si želi postati zdravnica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije