BESEN JE

Opeharjeni turist opisal grozljive počitnice: ne boste verjeli, koliko je plačal za kosilo

Blagajničarka naj bi celo odtrgala zgornji del računa, na katerem so bili podatki o transakciji ter naziv in naslov lokala.
Fotografija: Plaža Platis Gialos na grškem otoku Mikonos slovi po oderuških cenah. FOTO: SHansche, Getty Images
Odpri galerijo
Plaža Platis Gialos na grškem otoku Mikonos slovi po oderuških cenah. FOTO: SHansche, Getty Images

Jezni turist je prekinil poletne počitnice na grškem otoku Mikonos v letovišču Platis Gialos, potem ko je bil, kot trdi, prisiljen zapraviti 360,80 evra za navadno kosilo, piše Daily Mail. Incident je opeharjeni turist opisal na Redditu.

»Iskali smo prostor za posedanje in uživanje na soncu, natakar v restavraciji na plaži pa nam je rekel, da lahko uporabimo njihove kabine ali ležalnike, če kupimo dve pijači. Ponudba se nam je zdela precej dobra, potem pa nas je začel nadlegovati in vztrajati pri novih naročilih. Prosili smo za jedilnik, da bi si lahko ogledali cene, a se je natakar našim vprašanjem premeteno izognil in le ponavljal, da je vse poceni,« začne svojo zgodbo. Zakonca sta naročila pivo in mojito, za otroke pa sta bila prisiljena naročiti milkshake.

»Potem ko smo tam sedeli eno uro, smo se odločili, da naročimo hrano. Natakar je priporočil lignje, na meniju je pisalo, da stanejo 19 evrov, za prilogo pa solata in kruh. Potem pa so nam izstavili račun – štiri pijače stanejo 78 evrov, lignji pa 75 evrov. Šokirani smo dali natakarju kartico in šele pozneje ugotovili, da so nam zaračunali celo več. Kar naenkrat so bili lignji 148 evrov, za milkshake, ki si ga nikoli nismo želeli, smo plačali 38 evrov, solata in kruh, ki bi morala biti zastonj, pa sta nas stala še 28 evrov in 14,50 evra,« je zapisal turist.

Račun iz restavracije na Mikonosu. FOTO: Reddit
Račun iz restavracije na Mikonosu. FOTO: Reddit

Ko se je potožil osebju restavracije, so se razjezili. »Blagajničarka je odtrgala zgornji del računa, na katerem so bili podatki o transakciji ter ime in naslov restavracije. Po opravljeni transakciji se sploh niso potrudili s podpisom, preprosto so mojo kartico bremenili za neverjetnih 360,80 evra. Počutil sem se ogoljufanega in ne želim, da bi se še kdo kdaj tako počutil,« pravi žrtev.

Platis Gialos naj bi bila sicer dobro znana kot »oderuška plaža«, ki se ji je zaradi visokih cen še najbolje izogniti.

image_alt
Ko sta zakonca videla, koliko so jima zaračunali za dve kavi, ju je skoraj kap (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije