USODNO

Od snemanja selfijev umre več ljudi kot od ugrizov morskih psov

Objavljeno 23. september 2015 16.40 | Posodobljeno 23. september 2015 16.52 | Piše: STA, K. K.

Letos je v nesrečah, povezanih s snemanjem selfijev, umrlo 12 ljudi, medtem ko so bili napadi morskih psov usodni za osem ljudi, je poročala spletna stran Science Alert.

Tega na plaži Garoupe raje ne počnite.

NEW YORK – Morski psi veljajo za nevarne živali, vendar je še precej nevarnejša na videz povsem nedolžna stvar – palica za fotografiranje avtoportretov. Letos je v nesrečah, povezanih s snemanjem selfijev, umrlo 12 ljudi, medtem ko so bili napadi morskih psov usodni za osem ljudi, je poročala spletna stran Science Alert.

Zadnja žrtev je 66-letni japonski turist, ki ga je minuli teden infarkt med slikanjem avtoportreta s pomočjo palice v Tadž Mahalu v Indiji. Druge usodne nesreče so se zgodile, ko so neprevidni fotografi padli s pečine, se zaleteli z avtomobilom, ustrelili z orožjem ali pa jih je povozil vlak.

Po raziskavi univerze v Ohiu iz leta 2014 ljudje, ki objavljajo veliko avtoportretov, kažejo znake psihoze in visoko stopnjo narcizma. Zanje obstaja večja verjetnost, da se bodo bolj osredotočili na osebne koristi kot na morebitno nevarnost.

Letos se je po podatkih spletne strani, ki beleži napade morskih psov, zgodilo 74 neizzvanih napadov teh živali, od katerih jih je bilo osem usodnih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Deli s prijatelji