ŽRTVE VOJNE

Nemka, ki jo je Hamas ugrabil na festivalu in mučil, je mrtva: Prejeli smo uradno obvestilo

7. oktobra so pripadniki Hamasa vdrli na ozemlje Izraela in pobili ter ugrabili več ljudi. Med pokojnimi je zdaj tudi Shani Louk.
Fotografija: Shani Louk. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Shani Louk. FOTO: Instagram

Mama Shani Louk, nemške državljanke, ki se je udeležil festivala, na katerega so 7. oktobra vdrli pripadniki Hamasa in izvedli krvavi pohod, je mrtva. Informacije ji je posredovala izraelska vojska, poroča Deutsche Welle.

»Žal smo včeraj prejeli informacije, da moja hči ni več živa,« je dejala Ricarda Louk za nemški RTL. Tudi sesta Adi je potrdila informacijo o smrti Shani na instagramu:

»Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrla moja sestra, Shani Nicole Z.L., ki je bila 7. oktobra na festivalu Re'im, kjer se je zgodi masaker.«

Izraelski minister za zunanje zadeve je na družabnem omrežju X, prej twitter, je potrdil, da so našli in identificirali truplo Shani Louk. Nemško zunanje ministrstvo informacije še ni potrdilo.

Kmalu po napadu, ki se je zgodil 7. oktobra, so po spletnih omrežjih zaokrožile fotografije in posnetki dogajanja, tako poslednji trenutki zabave, na katerih je videti plesati tudi Shani, potem pa tudi posnetek terenskega vozila Hamasovcev, na katerem je bilo v prtljažnem delu položeno telo dekleta, ki naj bi bila Shani. Njene noge so bile v nenaravnem položaju.

Kljub temu da so mnogi menili, da je že pokojna, je mati Ricarda sprva prejela informacije, da je živa in v Gazi, vendar v slabem zdravstvenem stanju. Pozivali so k njenemu reševanju, a zdaj je upanje dokončno ugasnilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije