VOHUNSKE IGRICE

Ljubimec izdajal nemške tajnosti

Objavljeno 27. maj 2010 13.48 | Posodobljeno 27. maj 2010 13.48 | Piše: Ja. B.

Nemški vohun in njegov ljubimec za zapahi zaradi izdaje državnih skrivnosti

Murat (levo) in Anton nista zadovoljna s sodbo.
Kosovska gej afera je dobila epilog na nemškem sodišču. Nemške oblasti so, po obvestilu agentove žene, v München zvabile obveščevalca in njegovega ljubimca ter ju oba aretirala. Podpolkovnika nemške tajne službe (BDN), na sodišču znan le kot Anton Robert K., so leta 2005 poslali na tajno misijo na Kosovo z namenom, da organizira obveščevalno mrežo.

V Prištini je spoznal 29-letnega Murata A. Ta je bil sprva njegov prevajalec, nato je postal še njegov vroči ljubimec. Veza je bila očitno tako strastna, da je 43-letni podpolkovnik spremenil skupno življenjsko polico, ki jo je sklenil s svojo ženo, ter kot upravičenca navedel svojega ljubčka. Žena, ki je sumila, da ji je mož nezvest, je to odkrila in ga prijavila oblastem.

Podpolkovnik je obsojen na dve leti in tri mesece zapora, priležnik pa jo je odnesel le s štirinajstmesečno pogojno kaznijo. Zaljubljenca sta tudi obsojena, da sta nemške davkoplačevalce ogoljufala za 14.700 evrov, ker sta prijavljala lažne potne stroške.

Moška, ki sta še vedno par, zavračata vse obtožbe. Pravita, da je to le homofobni lov na čarovnice nemške obveščevalne službe. "Midva nisva izdala države, država je izdala naju," je še izjavil Anton K.
Deli s prijatelji