SOJENJE

Incident pred haaškim sodiščem

Objavljeno 22. november 2017 12.25 | Posodobljeno 22. november 2017 12.27 | Piše: P. Pa.

Mladenič s srbsko zastavo v rokah je dvignil pritisk.

Pred sodiščem so se zbrali sorodniki žrtev.

HAAG – Medtem ko na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije berejo sodbo Ratku Mladiću, se je v Haagu zgodil incident. Kot poroča hrvaški Index, se je pred stavbo sodišča pojavil mladenič, ki je mahal s srbsko zastavo.

Do njega je stopila Bakira Hasečić, predsednica združenja žensk, ki so bile žrtve vojne, in mu poskušala zastavo vzeti. Bakira in mladenič sta se ruvala, mladenič pa naj bi jo z besedami še dodatno izzval.

Kaj se dogaja v sodni dvorani, preverite tukajimage

»Nihče ji nič noče, a ona hoče mojo zastavo,« je dejal moški in kričal na žensko. Vse skupaj je privedlo tako daleč, da je morala posredovati celo policija, ki ga je odstranila. »Pojdi stran, ne provociraj,« mu je zabičala Bakira.

Mladenič se je pred novinarji branil, da ni naredil nič narobe in da je prišel le izrazit podporo generalu Mladiću. »Če lahko oni izrazijo svoje mnenje, ga lahko tudi jaz,« je še dejal.

Bakira pa je povedala, da je žalostno, da so danes pred sodiščem isti zlikovci, ki poveličujejo agresijo, genocid in množično posiljevanje nesrbskih žensk, še posebej bosanskih, katerih predstavnica je tudi sama. 

Deli s prijatelji