GROZLJIVO OPOZORILO

Eden najboljših ostrostrelcev na svetu svari Ruse: Ne veste, kaj vas bo doletelo

Za ruske napadalce ima grozljivo opozorilo.
Fotografija: Wali. FOTO: CBC, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Wali. FOTO: CBC, zaslonski posnetek

Kanadski ostrostrelec Wali (40) se je odzval na poziv ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega in se pridružil boju proti ruskim napadalcem. Wali, čigar pravo ime ni znano, je svoje ostrostrelske sposobnosti izpopolnjeval med 12-letno kariero v kanadski vojski, po poročanju kanadskega časopisa The Globe & Mail pa naj bi bil prav on tisti, ki je leta 2017 podrl svetovni rekord za najdaljši dokumentirani ostrostrelski zadetek, ko je ubil pripadnika Islamske države.

image_alt
V Ukrajino prispel eden najbolj smrtonosnih ostrostrelcev na svetu

V nedavnem telefonskem intervjuju za Daily Mail je povedal: »Ni mi všeč ideja, da bi koga ustrelil. Ko pa pride čas, da pritisnem sprožilec, ne bom okleval. Če si Putin resnično želi Kijev, bo moral plačati visoko ceno. Rusov tukaj nihče noče in vsi se bodo upirali. Škoda, ki jim jo lahko naredimo, bo nora. Izgubili bodo toliko življenj, da bo to še en Stalingrad.« Britanski časnik je še razkril, da je Wali na neznani lokaciji na obrobju Kijeva, pripravljen s puško s specializiranimi brezrobnimi stekleničastimi naboji s sredinskim vžigom (338 lapua magnum).

Wali nadalje opozarja: »To je ogromno, pozidano mesto, ne neka vas. Če gledam s tega mesta, kjer sem zdaj, lahko vidim toliko struktur in zgradb, iz katerih lahko streljam, toliko krajev za skrivanje orožja in izstrelitev zasede. Ne bodo vedeli, kaj jih je doletelo. Za vse bo boljše, če se odločijo, da ne bodo napadali.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije