HRAST

Drevo ljubezni na leto prejme 1000 pisem

Obiskovalci preberejo več pisem, odnesejo pa le eno in odgovorijo nanj. Doslej naj bi se na tak način poročilo najmanj 100 ljudi.
Fotografija: Pisma so v votlem deblu. Fotografije: twitter
Odpri galerijo
Pisma so v votlem deblu. Fotografije: twitter

Na obrobju nemškega Eutina raste 500 let star hrast, ki ima svoj poštni naslov in prejme celo do 40 pisem na dan. Pošiljajo jih ljubezni željni posamezniki iz vseh kotičkov sveta, ki upajo, da jih bo kdo prebral in jim pisal v odgovor. Na spletu, po televiziji in časopisju obstaja veliko storitev, ki ponujajo iskanje primernih partnerjev, zato je pošiljanje pošte drevesu slišati zelo zastarelo in neučinkovito. Kljub temu pa so pravi romantiki prepričani, da je to najboljši način.

Bräutigamseiche, kot se imenuje drevo, je postalo posrednik pri ljubezenskih zadevah šele pred približno 100 leti. Legenda pravi, da se je leta 1890 lokalno dekle po imenu Minna zaljubilo v mladega proizvajalca čokolade Wilhelma, a je njen oče odnosu nasprotoval in ji prepovedal, da se bi z njim sestajala. Namesto tega sta si začela skrivoma izmenjevati ljubezenska pisma, ki sta jih puščala v drevesni luknji danes svetovno znanega hrasta. »Nekaj zelo romantičnega in čarobnega je pri tem drevesu,« je povedal 72-letni poštar, ki vsak dan spleza po lestvi in vrže v votlo deblo kup pisem. »Na internetu povezujejo ljudi dejstva in vprašanja, drevo pa poskrbi za naključje, podobno kot usoda.«
Drevo ima svoj poštni naslov.
Drevo ima svoj poštni naslov.

Po enem letu pošiljanja pisem je Minnin oče izvedel za njuno početje, se omehčal in jima dovolil poroko. Poročila sta se pod krošnjo drevesa. Kmalu so tudi drugi posamezniki, ki so hrepeneli po ljubezni, tam začeli puščati pisma. Leta 1927 je nemška pošta drevesu dala stalni naslov. Obiskovalci lahko iz njega poberejo več pisem in jih preberejo, vendar lahko s seboj odnesejo le eno, na katero bodo odgovorili. »Na leto pride približno 1000 pisem, večina poleti,« je povedal predstavnik pošte. Po nekaterih podatkih se je na tak način našlo in poročilo najmanj 100 parov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije