PODRAŽITEV V SLOVENIJI

Preverili smo, ali se izplača tankati čez mejo

V Avstriji dizel nekoliko cenejši, v Italiji dražji. Kaj pa Hrvaška in Madžarska?
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Cene naftnih derivatov so se danes najprej vnovič zvišale. Tokrat so se občutneje, med 6,0 in 6,5 centa na liter, zvišale cene 95-oktanskega bencina, precej manj izrazita je bila podražitev dizla. Potem pa se je vlada na dopisni seji odločila za vnovično začasno regulacijo. Najvišjo maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina je določila pri 1,560 evra za liter, najvišjo veleprodajno ceno pa pri 1,540. Za liter dizla je cena regulirana pri 1,668 evra v maloprodaji in pri 1,648 v veleprodaji.

Preverili smo, kakšne cene goriva so trenutno v naših sosednjih državah, in sicer v Avstriji, na Hrvaškem, v Italiji in na Madžarskem. 

image_alt
Spet slaba novica: to so najbolj sveže cene goriva

image_alt
Ponovna regulacija cen goriva: za bencin 1,560 evra, za dizel pa 1,668

Pri južnih sosedih boste povprečno za liter 95-oktanskega bencina odšteli 1,67 evra, za dizel pa 1,76, kar je trenutno manj kot v Sloveniji. V Italiji je za liter bencina povprečno treba odšteti 1,899 evra, za liter dizla pa 1,9. V Avstriji boste takoj čez mejo za liter dizla odšteli nekoliko manj kot doma, saj v Celovcu cena trenutno znaša 1,81. Cena za liter bencina pa je tam 1,66 za liter.

Med našimi sosedami pa ima še najnižje cene Madžarska, kjer je za liter tako dizla kot bencina treba odšteti 1,29 evra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije