19-letnico prepričevali, da ima migreno, nato je sledil šok

Imela je hude glavobole, zdravniki pa so zmotno trdili, da gre za migreno.
Fotografija: Beckie Hiley. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Beckie Hiley. FOTO: Facebook

Iz Velike Britanije prihaja pretresljiva vest. Komaj 19-letna Beckie Hiley se je dlje mučila s hudimi glavoboli. Šele po 15 obiskih zdravnika se je izkazalo, da vzrok za njene težave niso migrene, temveč možganski tumor.

Beckie je novinarjem portala Health zaupala, da so se težave začele leta 2017. Takrat je jemala zdravila zaradi drugih zdravstvenih težav, zato je strašne glavobole pripisovala stranskim učinkom teh tablet. Ko je leto kasneje končala omenjeno terapijo, so se glavoboli le še stopnjevali. 

Vse je izbruhala

Zdravniki so Beckiejine težave pripisovali stresu in napetosti. Kmalu je začela še pogosto bruhati. »Tudi vode nisem mogla spiti, če ni bila prekuhana. Vse, kar sem pojedla ali popila je moralo biti toplotno obdelano, da nisem bruhala,« je novinarjem zaupala Beckie. Trenutno hodi na kemoterapijo, in čeprav je bila diagnoza strašna, ji je na neki način odleglo, da so končno ugotovili izvor hudih bolečin. Da javno spregovori o svoji zgodbi, se je odločila, ker želi opozoriti na težave bolnikov z možganskim tumorjem in na to, da je prepoznavanje simptomov ključno za uspešno zdravljenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije