Predstavitvena informacija

Znani so nagrajenci nagradne igre Mlekarne Celeia

Beljakovine veljajo za osnovni gradnik življenja. Kaj to pomeni in kje jih najdemo?
Fotografija: FOTO: Vasyl Dolmatov Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Vasyl Dolmatov Getty Images/istockphoto

Osnovni gradnik življenja
Dobra novica je, da je beljakovine, ki veljajo za osnovni gradnik življenja, mogoče v dovoljšni meri zaužiti že s pestro prehrano. Veliko zelo kakovostnih beljakovin najdemo v prehrani živalskega (pusto meso, jajca, mleko in mlečni izdelki) pa tudi rastlinskega izvora. Ker spadajo med makrohranila, jih moramo dnevno zaužiti v večjih količinah. Iz njih namreč telo črpa snovi za gradnjo lastnih beljakovin; so glavna sestavina celic in so pomembne za rast in razvoj.
Nepogrešljive za športnike
Beljakovine skrbijo tudi za ohranjanje in povečanje mišične mase ter zdravih kosti, zato ni presenetljivo, da so redno na jedilniku poklicnih in rekreativnih športnikov. Svoje mesto bodo našle tudi v nahrbtnikih nadobudnih pohodnic, ki se bodo 7. septembra v okviru tradicionalnega pohoda 100 žensk na Triglav povzpele na naš najvišji vrh. Tudi zanje velja, da so nekatere bolj, druge manj izkušene, za vse pa je enako pomembno, da z vnosom beljakovin poskrbijo za regeneracijo telesa ob takšnem naporu.

Inovativni domači izdelki z veliko vsebnostjo beljakovin
Med najbogatejše vire beljakovin spadajo mleko in mlečni izdelki. Ob 20-letnici blagovne znamke LCA Zelene Doline tako Mlekarna Celeia navdušuje z novostmi v svoji ponudbi. Na policah trgovin nas namreč čaka novi probiotični jogurt z veliko vsebnostjo beljakovin v dveh različicah: navadni ter s svežim okusom mandarine in limonske trave. S prvim zaužijemo 20 g, z zadnjim pa 17 g beljakovin. Jogurt vsebuje tudi koristne probiotične kulture.
Zelene Doline, LCA FOTO: Zelene Doline
Zelene Doline, LCA FOTO: Zelene Doline








Nagrade Mlekarne Celeia prejmejo:

Katja Kukovec
Tanja Slatinek
Zvonko Ertl
Tanja Koren
Tomaž Intihar

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije