STANJE V ŠOLAH

Zapis slovenske učiteljice, ki seže v srce: Ta trenutek je res težko biti učitelj

Učiteljica je opisala, da so razpeti med tiste, ki ukrepe v šolah zagovarjajo, in tiste, ki so proti njim.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Slovenske šole, starši in učenci so stopili v teden, v katerem se bo za učence veliko spremenilo. Otroci se bodo od srede dalje trikrat na teden samotestirali v šoli. Če starši soglasja za to ne bodo dali, se bodo morali učenci šolati na daljavo. Ob tem  so v nezavidljiv postavljeni tudi učitelji. Kako težko jim je, ko so postavljeni med dva tabora staršev, je razkrila učiteljica Nina. Njen zapis se po spletnih omrežjih širi kot požar (nelektorirano):

 

»Rada sem učiteljica, a ta trenutek je res težko biti učitelj. Zdi se, da karkoli boš v teh dneh naredil, kakršnokoli odločitev (ne) boš sprejel, boš za nekoga ravnal narobe.

V teh dneh sem na fbju zasledila skupine, kjer bodo zbirali imena učiteljev, ki jih bodo tožili, javno blatili in še in še, če bodo želeli, da otroci nosijo maske.

Zasledila sem tudi skupino, kjer bodo zbirali imena učiteljev, jih tožili, javno blatili in še in še, če bodo pustili, da otroci ne nosijo mask.

Prepričana sem, da si je večina od nas izbrala naš poklic, ker imamo radi otroke in da vsakemu, čisto vsakemu od njih želimo dati vse, kar lahko.

Prepričana sem tudi, da večina od nas razume obe strani staršev (ker smo tudi sami starši). Tiste, ki jim je težko ob misli, da otroci cel dan nosijo maske in tiste, ki jih je strah, da bi virus težko prizadel njihove ljudi.

Še ena stvar, v katero sem prepričana je, da bo večina učiteljev dala vse sebe, da se bodo otroci počutili dobro in mirno.

Še najbolj pa sem prepričana v to, da vsi želimo najboljše za otroke in da si čisto vsi želimo normalnosti.

Najboljša stvar v lanskem letu je bila zame to, da smo se učitelji tako zelo povezali med sabo. Si delili gradiva, ideje, se med seboj podpirali. Toliko ene podpore in pozitive še nikoli prej nisem čutila med nami. Kar toplo je bilo okoli učiteljskega srca. 
    <!-- /_not_premium_article_ -->





                
            </div>

            <!-- Apester tag  -->
            <div class=

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije