ŽAREK UPANJA

Vremenska napoved razkriva, kaj nas čaka v prihodnjih dneh

Popoldne bi se še lahko pojavile plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23.
Fotografija: Lahko se še pojavijo posamezne plohe ali neurja. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Lahko se še pojavijo posamezne plohe ali neurja. FOTO: Leon Vidic/delo

Nebo nad Slovenijo se je v minulih dneh pošteno razbesnelo. Po obilnih padavinah, ki so povzročile poplave, je z vremensko napovedjo za prihodnje dni končno posijal žarek upanja.

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo popoldne še nekaj ploh ali neviht, a s torkom se nam obeta nekoliko boljše vreme. Napovedujejo, da bo v torek sončno, jutro pa bo sveže.

Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah
Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah

»Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več oblačnosti bo na vzhodu, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Čez dan bo zapihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem okoli 25 °C,« so zapisali na spletni strani agencije za okolje.

V torek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, v alpskih dolinah okoli 3, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 26 °C. »V sredo bo delno jasno in nekoliko topleje. Predvsem na severu bodo popoldne možne krajevne plohe in nevihte. V četrtek bo večinoma sončno.«

Vremenska slika kaže, da se ciklonsko območje iznad srednje Evrope pomika nad Baltik. Od zahoda se nad zahodno in del srednje Evrope širi vpliv območja visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje s severnimi vetrovi doteka razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije