UJMA

VIDEO: Slovenijo zajela huda neurja s točo

Objavljeno 25. junij 2017 16.28 | Posodobljeno 25. junij 2017 16.41 | Piše: Mo. S.

Podrta drevesa, odkrite strehe, udari strel ...

Toča v Rogaški Slatini.

ROGAŠKA SLATINA – Današnja neurja so po državi povzročila precej težav. Te se pojavljajo zlasti v pasu od Goriške preko Gorenjske do Štajerske, močno pa je lilo tudi ponekod drugod.

Iz Rogaške Slatine se nam je oglasila bralka Ivana, ki jo je presenetila toča.

Poglejte si njen posnetek:

Uprava za zaščito in reševanje poroča o podrtih drevesih, zalitih kleteh in odkritih strehah. Med drugim so ob 11.40 v okolici Bovca zaradi neurja gasilci PGD Bovec odstranili pet podrtih dreves in odstranili kamenje s ceste, podobno je bilo tudi v Tolminu, Kanalu, Novi Gorici in Cerknem. Na tem območju se je zaradi neurja in sunkov vetra podrlo 10 dreves na cesto Dolenji Novaki–Gorenji Novaki. Posredovali so gasilci PGD Novaki in podrta drevesa odstranili. Ob 12.02 je v Srednjem Brdu (občina Gorenja vas - Poljane) veter odnesel streho objekta. 

Udarila je strela

Ob 12.03 je pri naselju Studeno (občina Postojna) zaradi udara strele zagorelo drevo. Gasilci PGD Studeno so pogasili goreče drevo in okoli 10 kvadratnih metrov grmičevja in podrasti. Območje požara so preventivno zalili z večjo količino vode. Na območju Šenčurja je drevo padlo na vozilo pri stezi za motokros, veter pa je odkril streho na podjetju Weber v Škofji Loki. Zaradi tega je dež začel zalivati prostore. Gasilci PGD Gosteče in Trata so streho prekrili s ponjavo in vodo posesali.

Na območju Idrije, Kranja in Železnikov imajo prav tako podrta drevesa in težave zaradi vetra. Ob 12.49 je v Sovodnju (občina Gorenja vas - Poljane) sunek vetra odkril streho objekta. Gasilci PGD Sovodenj so streho prekrili. Ob 13.23 so gasilci PGD Šmartno in Jablanica posredovali na regionalni cesti Jablanica–Kostrevnica (občina Šmartno pri Litiji) ter odstranili podrto drevo. 

Težave se pojavljajo tudi že na štajerskem koncu, kjer štejejo razkrite strehe in podrta drevesa.

Deli s prijatelji