SLOVO

Velika žalost v slovenjgraški bolnišnici: Umrla je prečudovita zdravnica

Marija Komar Cesar je bila pionirka bolečinske medicine. »Pogrešala bom njeno čezmejno energijo, nasmeh in ljubezen do sočloveka.«
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

V slovenjegraški bolnišnici žalujejo, zapustila jih je zdravnica anesteziologinja Marija Komar Cesar, ki je bila znana po tem, da je za lajšanje bolečin uporabljala različne metode, tudi akupunkturo. 

»Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustila prim. mag. Marija Cesar Komar, dr. med., anesteziologinja in dolgoletna vodja protibolečinske ambulante Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Ohranili jo bomo v lepem in trajnem spominu,« so zapisali.

Za zdravnico žalujejo tudi njeni kolegi. »Danes je zelo slab dan. Danes je umrla moja mentorica, prečudovita zdravnica, do konca posvečena medicini, lajšanju bolečine .. prim. mag. Marija Komar Cesar, dr. med, algologinja, akupunkturologinja ... pionirka bolečinske medicine. Pogrešala bom njeno čezmejno energijo, nasmeh in ljubezen do sočloveka. Velika učiteljica, velika zdravnica, velika mentorica, velika, velika ženska, velika duša in ogromno srce. Draga Maja, počivaj v miru. Tvojega nasmeha, energije in volje do življenja ne bom nikoli pozabila. Nadaljujem kot zdravnik in človek po tvoji poti …« je na facebooku v sredo zapisala Božena Jerkovič Parač, dr. med., spec. anast., reanim. in perioperativne intenzivne medicine, ki je žalostno vest delila z uporabniki družbenih omrežij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije