POSEBEN FRIZERSKI SALON

V muzeju vas tudi obrijejo

Objavljeno 22. november 2017 16.15 | Posodobljeno 22. november 2017 16.15 | Piše: Roman Turnšek

Trboveljska občina je vesela, da prostor ne sameva.

Iz muzeja pridete z gladko kožo. Foto: Guliver/Thinkstock

TRBOVLJE – Nova kost za glodanje se največkrat najde na tržnici, kjer se srečuje veliko ljudi. V Trbovljah pa so novo po naključju, a vendarle, našli le streljaj od tržnice. V središču se je odprl nov frizerski salon za moške, ženske in najmlajše, v sklopu katerega je tudi moška brivnica. Salon je menda edini tovrstni v Zasavju, saj je vrata odprl v sklopu muzeja zgodovine.
Tja pa po mnenju nekaterih domačinov ne spada. Vajeni so bili, da je bil v levem delu pritličja muzeja dolga leta klub Sveta knjige. Potem se je ta preselil na drugo lokacijo, prostor pa je več mesecev sameval, dokler se ni odprl zasebni frizerski salon z moško brivnico.

Polna usta so nas, da si želimo dati možnosti mladim za njihove ideje.

Mnenja se krešejo, eni v tem ne vidijo nič slabega, drugim se zdi neprimerno. A dejstvo je, da je salon odprt, da je urejen po predpisih in da obratuje. Stranke, kolikor je razumeti, prihajajo in se bržkone ne ozirajo na to, kaj kdo pravi. Uradno pritožil se ali celo nasprotoval salonu menda ni nihče.

»Ljudje marsikaj govorijo, o marsičem klevetajo. Tako je bilo in tako bo. Če kdo od njih misli, da to ne paše tja, potem nas zanima, zakaj nihče ni oddal vloge za najem tega prostora? Sicer se pa na občino uradno ni nihče obrnil, zato nam to, o čemer pišete, ni poznano. Prostor je bil dlje prazen, ker se na prve razpise ni nihče prijavil. Imeti prostor prazen, kjer je nato poleg izpada najemnine občini potrebno zanj plačevati tudi stroške prostora, je neracionalno in neekonomsko. Žalosti pa nas, da je sploh treba o tem govoriti, glede na to, da je salon vzorno urejen, da ne moti ljudi, ki živijo ali delujejo v okolici, da je mlad človek s tem dobil možnost razvoja svoje podjetniške ideje. Pa tako so nas polna usta, da si želimo razvijati podjetništvo, da si želimo dati možnosti mladim za njihove ideje, podjetniške poti,« odgovarjajo na oddelku na premoženjske zadeve Občine Trbovlje, ki je lastnica in najemodajalka prostora.

Za komentar smo povprašali tudi najemnika in lastnika salona. Najprej se je odzval, pozneje pa si je premislil, češ da s tem pravzaprav nima nič in da o zadevi zato ne želi govoriti.

Deli s prijatelji