BIZARNO

Šok! To je bilo v »sumljivi pošiljki«, ki je povzročila paniko med poslanci

V pisemski ovojnici je bil zapakiran zrezek.
Fotografija: Gasilci in policija pregledujejo državni zbor po sprejemu sumljive pošljke. Ljubljana, Slovenija 12. aprila 2018. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Gasilci in policija pregledujejo državni zbor po sprejemu sumljive pošljke. Ljubljana, Slovenija 12. aprila 2018. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Danes nekaj pred 11. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da je v prostore državnega organa na Šubičevi ulici prispela sumljiva pisemska pošiljka, naslovljena na predsednika državnega zbora.

Na kraj so odšli policisti, ki so kraj zavarovali, ter 12 gasilcev GB Ljubljana s tremi vozili, ki so ukrepali v skladu s protokolom ob naznanitvi sumljive pošiljke.

Pri zavarovanju kraja in ploščadi je bila od 11.30 polovica vozišča Šubičeve ulice zaprta za promet, ki se je odvijal izmenično enosmerno vse do 13. ure, ko je bil znova sproščen.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je s pošto v vložišče prispela pošta. Prevzela jo je zaposlena, ki je ob prevzemu pisemske ovojnice v notranjosti zaznala sumljiv predmet. Pošiljke ni odpirala.

Zrezek s posvetilom

Pisemska ovojnica je bila na kraju zavarovana ter predana uslužbenkam veterinarske fakultete, ki sta poskrbeli za zavarovanje in transport ovojnice z vsebino na inštitut za mikrobiologijo veterinarske fakultete, kjer je bila opravljena analiza. Zaradi stika s pisemsko ovojnico je bilo v času med 10.30 in 15.05 v karanteni pet oseb. Z inštitut za mikrobiologijo so sporočili, da je test na antraks negativen. V kuverti je bil zrezek, priloženo pa je bilo tudi podpisano pismo pošiljatelja. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, poroča PU Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije