PRAVOSODJE

V državnem zboru že predlog za novega ministra

Za novega pravosodnega ministra SMC predlaga Marjana Dikaučiča. Državni zbor se je seznanil z odstopom Kozlovičeve in prejel predlog za novega ministra.
Fotografija: Zdravko Počivalšek, predsednik SMC. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek, predsednik SMC. FOTO: Jure Eržen, Delo

SMC je predsedniku vlade Janezu Janši posredovala predlog, da za novega pravosodnega ministra državnemu zboru v imenovanje predlaga stečajnega upravitelja Marjana Dikaučiča. V preteklih dneh se je sicer kot najverjetnejšega kandidata za novega pravosodnega ministra omenjalo Marka Starmana.

Izvršni odbor SMC je v četrtek predsednika stranke Zdravka Počivalška pooblastil, da do danes zaključi pogovore z mogočima kandidatoma za novega pravosodnega ministra in s premierjem Janšo. Kot je pozneje pojasnil vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič, sta bila v igri tako Starman kot Dikaučič.

image_alt
Počivalšek se je odločil: ne gre med poslance


»Stečajna zakonodaja je programska prioriteta SMC, zato želimo to področje modernizirati, narediti bolj transparentno in učinkovito,« je na temo izbire kandidata danes tvitnil Perič.


Državni zbor prejel predlog novega ministra, Kozlovičeva nič več

Dozdajšnja pravosodna ministrica iz vrst SMC Lilijana Kozlovič je namreč odstopila prejšnji četrtek, potem ko je vlada sprejela sklep o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Janša je takoj po odstopu ministrice Počivalška zaprosil, naj v zakonskem roku oziroma čim prej predlaga novo ime za prevzem vodenja pravosodnega ministrstva. Državni zbor pa se je v petkovem popoldnevu seznanil z odstopom ministrice za pravosodje Kozlovičeve, s čimer ji je prenehala funkcija.


V državnem zboru so že prejeli Janšev predlog za imenovanje Marjana Dikaučiča za novega pravosodnega ministra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije