BRAJNIKOV MEMORIAL

Slovenski policijski specialci so nepremagljivi! (FOTO)

Na Bledu je bil konec tedna Pohod razuma, volje in moči, imenovan tudi Brajnikov memorial. Tekma velja za najtežji tovrstni izziv pri nas!
Fotografija: Vsekakor velja: zmagovalci so bili vsi, ki so po zahtevnem dvodnevnem izzivu prišli do cilja!
Odpri galerijo
Vsekakor velja: zmagovalci so bili vsi, ki so po zahtevnem dvodnevnem izzivu prišli do cilja!

Konec tedna je na Bledu in v Bohinju potekal že 28. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial. Zahtevni dvodnevni izziv je znova združil uniformirance, torej policiste, vojake, gasilce, gorske reševalce in pripadnike civilne zaščite. Tokrat sta se udeležencem pridružili dve ekipi hrvaških policistov. Kot že enajstkrat prej je bila med moškimi najhitrejša ekipa Specialne enote Generalne policijske uprave.

A na tako zahtevnih tekmovanjih je zmagovalec pravzaprav vsak, ki pride do cilja. Pot pa je tudi tokrat trajala dva dneva in je bila posuta s številnimi izzivi, ki jih je 23 ekip, od tega dve ženski in dve mešani, odlično opravilo.

Na tekmovanju so se znova pomerili najbolj pripravljeni slovenski uniformiranci.
Na tekmovanju so se znova pomerili najbolj pripravljeni slovenski uniformiranci.

Kot je že navada, se je Brajnikov memorial začel s 700 metri plavanja v Blejskem jezeru. Sledilo je 23 kilometrov kolesarjenja do Hrušice, od tod 11 kilometrov dolg pohod do planine Zajamnik. Zatem so tekmovalci spet sedli na kolo in prekolesarili 35 kilometrov do biatlonskega strelišča na Pokljuki, kjer so umirili utrujene roke in z malokalibrsko puško streljali čim bližje središču tarč.

Naslednji dan se je začel s 16-kilometrskim gorskim pohodom od Rudnega polja na Pokljuki do Bohinjskega jezera. Tu so tekmovalci sedli v kajake in preveslali tri kilometre. Zatem spet kolo, in to 27 kilometrov, kolikor jih ločuje Staro Fužino in Selski most pri Bledu. Potem še zadnji gorski pohod, do Tolstega vrha. Nato prečkanje ledeno hladne Save Bohinjke in finiš do prireditvenega prostora v Ribnem pri Bledu, kjer je po ustaljenem urniku tekmovanja sledila spretnostna naloga. »Preizkusijo se še iz znanja prve pomoči in splošne razgledanosti,« so organizatorji opisali še en košček zahtevnega tekmovanja.

Kot zapisano, je med moškimi ekipami zmagala Specialna enota policije, ki je prejela tudi nagrado za fairplay. Drugi so bili policisti ljubljanske uprave, tretja pa ekipa Gorske reševalne službe Kranj 1.

Dobro pripravljene uniformirance je pozdravila tudi ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ki je poudarila: »Moč je v vztrajnosti, pa ne pri napakah, ampak v vztrajnosti pri premagovanju samega sebe. Takšna preizkušnja je vedno v bistvu tekma ne z drugimi, ampak s samim seboj.«

Del preizkušnje je tudi kolesarjenje. FOTOGRAFIJE: Arhiv Brajnikovega Memoriala
Del preizkušnje je tudi kolesarjenje. FOTOGRAFIJE: Arhiv Brajnikovega Memoriala

Veslanje po Bohinjskem jezeru
Veslanje po Bohinjskem jezeru

Že vrsto let se ob začetku poletja pomerijo v okolici Bohinja in Bleda.
Že vrsto let se ob začetku poletja pomerijo v okolici Bohinja in Bleda.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije