RESOLUCIJA

Slovenci stopili na žulj Izraelu: veleposlanica morala na zagovor

Razlog je bilo glasovanje za članstvo Palestine v Združenih narodih.
Fotografija: Benjamin Netanjahu FOTO: Pool Reuters Pictures
Odpri galerijo
Benjamin Netanjahu FOTO: Pool Reuters Pictures

Izraelsko zunanje ministrstvo je v nedeljo zaradi glasovanja za članstvo Palestine v Združenih narodih na pogovor poklicalo slovensko veleposlanico v Tel Avivu Andrejo Purkart Martinez, je danes v Luxembourgu potrdila zunanja ministrica Tanja Fajon. Poudarila je, da Slovenija članstva Palestine v ZN ne vidi kot ogrožanja varnosti Izraela.

image_alt
Izrael pravi, da zakonito uporablja strupeni plin: »Potuje kot meglica, ko pa trči ob tla ...«

Kot je pojasnila Fajonova, je Izrael države, ki so pretekli teden v Varnostnem svetu ZN glasovale za priporočilo za članstvo Palestine v Združenih narodih, v nedeljo povabil na pogovor. Veleposlaniki držav v Izraelu, tudi slovenska veleposlanica, so se pogovora udeležili, je ob robu zasedanja zunanjih ministrov EU potrdila ministrica.

»Izrael je ponovil že znana stališča, ki jih je izrekel tudi v Varnostnem svetu, naša veleposlanica pa je potrdila in ponovila stališča Slovenije, da za nas članstvo Palestine v Organizaciji Združenih narodov nikakor ne ogroža varnosti in stabilnosti Izraela,« je povedala.

Slovenija verjame, da so izpolnjeni vsi kriteriji, da Palestina postane članica ZN, kar pa bi po mnenju ministrice zagotovilo tudi varnost Izraelcev ter njihovo mirno sobivanje s Palestinci.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije