TURIZEM

Rojstvo zelenega turizma v Lipici

Sveža podoba Hotela Maestoso in pester nabor doživetij; v načrtu še izgradnja velnes kompleksa z bazeni in savnami.
Fotografija: Hotel ponuja šest tipov sob. Foto: Kobilarna Lipica
Odpri galerijo
Hotel ponuja šest tipov sob. Foto: Kobilarna Lipica

V Lipici so s ponosom odprli prenovljeni Hotel Maestoso s 139 sobami in štirimi zvezdicami superior, restavracijo Gratia in kongresnim centrom Conversano. Med najbolj privlačnimi pridobitvami prenovljenega Hotela Maestoso je njegova nova, drzna podoba, ki ga povezuje z zelenimi pašniki in belimi lipiškimi ograjami, obenem pa sledi značilnostim Krasa in najsodobnejšim svetovnim trendom. »Postelje na senu in drsna vrata, ki jih najdemo v domovanju lipicancev, ustvarjajo nepozabno doživetje Hotela Maestoso,« so v Lipici povedali ob odprtju. »Novi hotel ponuja gostom priložnost za sproščen oddih v stiku z naravo, obenem pa jih popelje v svet konj in konjeništva ter jih pritegne k doživljanju Krasa. Prenovljeni Hotel Maestoso ponuja gostom šest tipov sob.«



Direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset Foto: Kobilarna Lipica
Direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset Foto: Kobilarna Lipica
Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d. o. o., Matej Oset je povedal, da projekt prenove Hotela Maestoso predstavlja osrednjo naložbo v hotelsko infrastrukturo – za Kobilarno Lipica pa tudi za Kras – v zadnjih desetletjih. »Odprtje prenovljenega Hotela Maestoso prinaša veliko optimizma, pravzaprav pomeni novo rojstvo in simbolni začetek nove zgodbe turizma v Lipici. Ta je obarvan zeleno, saj v Lipici sledimo definiciji trajnostnega oziroma zelenega turizma, obenem pa odprtje prenovljenega Hotela Maestoso predstavlja zaokrožitev ponudbe in utrjevanje vloge Lipice kot generatorja turizma v regiji. Novi hotel odpiramo z željo, da bi njegovi gostje doživeli vse, kar Lipica s svojimi lipicanci ponuja, obenem pa odkrivali krajino, gastronomijo in doživetja celotnega Krasa.«

Sončna regija

Da bo vikend ali tedenski oddih v Lipici sproščujoč in prijeten, bo poskrbel pester nabor doživetij in aktivnosti, od stika z lipicanci do ogleda kobilarne in predstave klasične šole jahanja, tečajev jahanja ter igre golfa in disk golfa. Mnogi bodo Lipico izbrali za izhodišče svojih sprehodov, kolesarskih doživetij in raziskovanj najbolj sončne slovenske regije.

Restavracija Gratia z unikatnim ambientom bo tudi prizorišče poletnih glasbenih večerov. V petek, 23. julija, ob 19. uri se bo z mehkobo poletnega večera prepletla glasba Slavka Ivančiča, v petek, 30. julija, pa bo nastopila Anika Horvat.
Obenem bosta k prav posebnemu doživetju s svojo kreativnostjo prispevala umetnika Alenka Slavinec in Oskar Kogoj. Umetniška dela Alenke Slavinec z motivi lipicancev se prepletajo z notranjo opremo hotela, medtem ko bo lipicanec – kraljevi konj skupaj z drugimi kreacijami Oskarja Kogoja jeseni dobil domicil v novi hotelski galeriji.

Prenova je stala 11,5 milijona evrov. Foto: Kobilarna Lipica
Prenova je stala 11,5 milijona evrov. Foto: Kobilarna Lipica
Pobude za prenovo Hotela Maestoso so dobile novo spodbudo leta 2018, ko je Holding Kobilarna Lipica objavil javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije, kar je zaupal studiu Enota, d. o. o., in za prenovo hotela konec leta 2018 pridobil gradbeno dovoljenje. Gradbena dela so se začela maja lani. Vrednost celotne naložbe v prenovo in dograditev Hotela Maestoso, s katero se je število sob podvojilo, in hotelsko opremo znaša 11,5 milijona evrov. Večino sredstev za projekt je zagotovila Republika Slovenija kot ustanoviteljica Holdinga Kobilarna Lipica, medtem ko dobro tretjino sredstev v finančni konstrukciji predstavlja bančno posojilo SID banke.

V prihodnjem letu je predviden začetek naslednje faze prenove. Ponudbo bo namreč obogatil Wellness center Bonadea z bazenskim kompleksom, ki bo ponujal veliko različnih oblik sprostitve. Poleg kopanja v bazenu bo ponudil tudi masažo z vročimi podkvami in doživetje savn s pogledom na Kras. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije