VREMENSKA NAPOVED

Prihaja prvi vročinski val? Tako vroče bo že prihodnji teden

V enem tednu bodo temperature narasle za šest stopinj Celzija. Na prvi poletni dan bomo izmerili 30 stopinj Celzija.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Te dni imamo v Sloveniji precej prijetne temperature, padavine so redno skrbele za ohladitev, včasih žal tudi za škodo.

Do konca tedna nas čaka razmeroma lepo vreme, precej bo sonca, živo srebro pa bo vsak dan kazalo več stopinj. S prijetnih malo več kot 20, kolikor jih bomo imeli danes, bo šlo v soboto in nedeljo na okoli 23, ob morju bo še za dve stopinji topleje.

Če uživate v sprehodih, te dni, ko ne bo prevroče, izkoristite zanje. Če vas zanese v severozahodno Slovenijo, naj opozorimo, da lahko danes in jutri tam nastane kakšna ploha.

Kaj nas čaka naslednji teden

Nov teden bo precej bolj vroč. Če primerjamo današnji dan, ko bo čez dan v osrednji Sloveniji okoli 23 stopinj Celzija, in prihodnji torek (20. junij), se bo v enem tednu ogrelo za kar šest stopinj, počasi bodo rasle tudi najnižje temperature.

Le dan kasneje, to je 21. junij, ko koledarsko zaznamujemo prvi poletni dan, bo tudi prvi dan, ko bo zares vroče. Temperature se bodo namreč povzpele do oznake 30 stopinj Celzija, kaže napoved meteorologov Agencije RS za okolje (Arso). Dan kasneje ne bo nič bolje ali slabše, kakor za koga. 

Opozorilo

Se bo prav na prvi poletni dan začel vročinski val? Pustimo se presenetiti. Vsekakor je vreme spreminjajoče, desetdnevna napoved pa precej manj zanesljiva kot tista za prihodnje tri dni.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije