PO 48 URAH

Preiskovalni sodnik odločil: Šiško ostaja v pridržanju

Zgodaj zjutraj so ga privedli na okrožno sodišče. 
Fotografija: Andrej Šiško v četrtek zjutraj. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Andrej Šiško v četrtek zjutraj. FOTO: Ap

MARIBOR – Policisti so danes zjutraj pridržano osebo v zadevi Štajerska varda privedli na okrožno sodišče v Mariboru in jo s kazensko ovadbo izročili preiskovalnemu sodniku, ta pa je privedenemu odredil sodno pridržanje, so sporočili z Generalne policijske uprave. Sklepati je, da gre za Andreja Šiška, saj je edini ostal v policijskem pridržanju.

»V povezavi s kriminalistično preiskavo, v okviru katere smo v četrtek na območju Maribora in Murske Sobote izvajali hišne preiskave, vam sporočamo, da smo pridržano osebo danes zjutraj privedli na okrožno sodišče v Mariboru in jo s kazensko ovadbo izročili preiskovalnemu sodniku. Privedenemu je bilo odrejeno sodno pridržanje,« so v kratkem sporočilu zapisali pri policiji.

Vodja sektorja kriminalistične policije pri mariborski policijski upravi Robert Munda je sicer na četrtkovi novinarski konferenci pojasnil, da je iz objav z zborovanja domnevno paravojaške enote Štajerska varda, ki so zakrožile po družbenih omrežjih, razvidno, da je osumljeni Šiško s pozivi ščuval k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države, udeležence pa je pozival tudi k izpolnitvi njegovih pozivov.

Tako so kriminalisti ugotovili, da so bili izpolnjeni vsi pogoji za sum ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Prav tako je bilo s fotografij in videoposnetkov razvidno, da je osumljeni posedoval jurišno puško, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja – gre za vojaško orožje, ki ga posamezniki ne smejo posedovati.

Kriminalisti so po četrtkovih hišnih preiskavah pridržali dve osebi, a so po pojasnilih policije eni osebi pridržanje že v četrtek odpravili. Za Šiška se je 48-urno policijsko pridržanje izteklo danes zjutraj ob 6. uri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije