OBVEZNA ZIMSKA OPREMA

Pozor, to vas čaka na cestah

Razmere bodo zimske, snežilo bo tudi na Primorskem.
Fotografija: Snežilo bo. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Snežilo bo. FOTO: Blaž Samec

Vremenske razmere se bodo čez dan in v noči na torek po državi precej spremenile, v torek zjutraj in dopoldne pa bodo povsem zimske, opozarja Agencija RS za okolje (Arso).

Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin. V torek dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo.
image_alt
Polarni mraz zajel Slovenijo: preverite, kako je in kako še bo

Marsikje bodo razmere povsem zimske. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo v torek zjutraj in dopoldne veter prenašal sneg in gradil zamete. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli 5 centimetrov.

Pozeba v naslednjih dneh

Popoldne se bo vreme že normaliziralo. Padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Še naprej bo hladno.



Kljub vremenski napovedi pa pozebe v torek še ni pričakovati. Ta bi sicer lahko nastopila v naslednjih dneh, predvsem v sredo ali četrtek, ko bodo še naprej hladna jutra.

Obvezna zimska oprema

Pri prometnoinformacijskem centru pa ob napovedanem sneženju opozarjajo, da je v zimskih razmerah ne glede na datum na vozilih obvezna zimska oprema.
image_alt
Ste že pospravili bunde? Napaka

Voznike pozivajo, naj se na pot odpravijo, le če bo to nujno in z ustrezno zimsko opremo. Pred potjo je treba vozilo očistiti in se pozanimati o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa je treba prilagoditi vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije