BO MESO PREPOVEDANO?

Politični nasprotniki se smejijo Golobovi izjavi o mesu, to pa pravi strokovnjakinja

Bi res pomagalo, če bi se za dan ali dva odrekli mesu?
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic

Gotovo ste tudi vi v minulih dneh slišali kakšno šalo na račun prepovedi uživanja mesa. Izjava Roberta Goloba o reševanju prehranske problematike in o omejitvi uživanja mesa na soočenju na Kanalu A je naletela na širok odziv javnosti. Nekateri se šalijo, drugi zgražajo, spet tretji mu kimajo in se z njim strinjajo.

Naj spomnimo, kaj je med drugim glede pomanjkanja žit dejal Golob. »Živinoreja in konzumacija mesa sta preveliki. Samo en dan ali dva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil.«

Ob tej izjavi so se mnogi spomnili legendarnih prizorov iz filma Moj ata socialistični kulak in se na račun tega pošteno nasmejali.

Twitter je od torka, ko je Golob to izjavil, poln šal in najrazličnejših memov. Mi pa smo na slovensko društvo agrarnih ekonomistov naslovili vprašanje, kaj si mislijo o tej izjavi. »Po našem mnenju se Slovenija trenutno ne sooča s pomanjkanjem žit, tudi konzumacija mesa ni problematična. Tudi če bi se Slovenija odrekla konzumaciji mesa delno ali v celoti, to ne bi pomembno prispevalo k blažitvi podnebnih sprememb na globalni ravni. Najverjetneje gre pri izjavi dr. Goloba za kombinacijo dveh tematik; prva je blažitev podnebnih sprememb (na globalni ravni), druga pa prehranska varnost v luči ukrajinske vojne,« je zapisala v odgovoru Maja Kožar, predstojnica Oddelka za ekonomiko kmetijstva na Kemijskem inštitutu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije