NEVIHTNO BO

Po lepih praznikih s strahom gledanje v nebo

Objavljeno 15. avgust 2017 21.10 | Posodobljeno 15. avgust 2017 21.12 | Piše: Ma. M.

Vremenoslovci napovedujejo nevihte.

LJUBLJANA – Lepe praznične dneve z visokimi temperaturami bodo že v sredo pokvarile nevihte, piše Arso. Nevihte grozijo v domala vseh delih države. Arso je Slovenijo za sredo obarval v rumeno, kar pomeni, da je treba gledati v nebo in biti pozoren. Lahko se pojavljajo močnejši nalivi, piš vetra in udari strel.

Pozor: Savinjska in Koroška

Na spletni strani neurje.si so zapisali, da bo ozračje čez dan postalo nestabilno. Nad južno Avstrijo bodo posamezne plohe in nevihte, ki se bodo pomikale proti Sloveniji in naprej proti jugovzhodu. Ponekod lahko nastanejo posamezne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in manjša toča. Največja verjetnost za nastanek bolje razvitih neviht bo na območju Savinjske in Koroške, kakšna močnejša nevihta pa ni izključena tudi na Gorenjskem, Koroškem in Notranjskem.
 

Vremenska napoved

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo prevladovalo sončno vreme. V soboto se bo postopno pooblačilo, popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

 

Deli s prijatelji