DRŽAVNI ODLIKOVANJI

Pahor odlikoval Lakotnikovega avtorja Mikija

Objavljeno 13. februar 2014 18.03 | Posodobljeno 13. februar 2014 18.40 | Piše: K. K.

Veleposlanici Kraljevine Španije je red za zasluge podaril za izjemen prispevek k poglabljanju vezi med Španijo in Slovenijo, posebej na področju kulturnega sodelovanja.

Miki Muster in Borut Pahor.

LJUBLJANA – Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti vročil državni odlikovanji: srebrni red za zasluge Mikiju Mustru, za vrhunsko pionirsko delo na področju slovenskega animiranega filma in stripa, ter red za zasluge njeni ekscelenci Anunciadi Fernández de Córdova, veleposlanici Kraljevine Španije, za izjemen prispevek k poglabljanju vezi med Španijo in Slovenijo, posebej na področju kulturnega sodelovanja.

Miki za mir

Miki Muster, znameniti slovenski animator, ilustrator, stripar, karikaturist, kipar, novinar in filmski režiser se je na današnji slovesnosti v nagovoru zahvalil predsedniku republike Borutu Pahorju za odlikovanje in povedal, da si je že v otroštvu zastavil cilj, da bo v svojem življenju z risbo zabaval ljudi, tako kot so drugi skozi slikanice zabavali njega. »V svojih risbah sem se vedno zavzemal za mir in nič nasilja,« je še povedal v svoji zahvali Miki Muster.

Ekselenca Anunciada Fernández de Córdova, veleposlanica Španije, ki je prejela odlikovanje za izjemen prispevek k poglabljanju vezi med Španijo in Slovenijo, posebej na področju kulturnega sodelovanja, je v zahvali dejala, da se počuti počaščeno, ker je odlikovana v družbi tako eminentnega slovenskega ustvarjalca, kot je Miki Muster. Poudarila je pomen kulture in povezovanja med državama ter se zahvalila Društvu slovenskih pisateljev, da so jo predlagali za odlikovanje. 

Deli s prijatelji