SOŽALJE

Pahor ob smrti Busha: Nikdar ga ne bomo pozabili

Za vedno bo ostal spomin na njegovo naklonjenost svobodi in demokraciji.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Predsednik republike Borut Pahor je danes ob smrti nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha starejšega izrazil sožalje svojcem in nekdanjemu ameriškemu predsedniku Georgu W. Bushu ter sedanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Predsednik Pahor je izrazil sožalje v svojem imenu in imenu državljanov Slovenije, so sporočili iz njegovega urada. Kot je zapisal, je bil predsednik George H. W. Bush velik voditelj in izjemen človek, ki je vse svoje življenje posvetil javnemu dobremu, in v tem bo večni vzor voditeljem po svetu.

V času njegovega predsedovanja je Slovenija postala neodvisna

»Združene države je vodil v obdobju zgodovinskih sprememb, ki so dramatično preoblikovale evropski kontinent. Evropejci ne bomo nikoli pozabili njegove privrženosti svobodi in demokraciji. Bil je čas njegovega predsedovanja, ko je Slovenija dosegla neodvisnost v letu 1991 in leto dni kasneje vzpostavila diplomatske odnose z ZDA,« je zapisal Pahor in dodal, da bo njegovo izročilo za vedno ostalo v našem spominu.

Nekdanji ameriški predsednik George Bush starejši je umrl danes v Houstonu v 95. letu starosti. Kot 41. predsednik je bil na čelu ZDA en mandat med 1989 in 1993, v času konca hladne vojne.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije