VSE ZA MALO DEKLICO

Oli prehodil 106 km in zbral 3000 evrov

Objavljeno 11. maj 2017 22.45 | Posodobljeno 11. maj 2017 22.54 | Piše: Tomica Šuljić

Oliver Tič je hodil 24 ur, da bi pomagal sedemletni Evelini. Evri od hoje in dražbe bodo za drage terapije male deklice.

Oliver Tič je hodil 24 ur, zbral pa okoli 3000 evrov za dober namen. Foto: Dejan Javornik

SLOVENSKE KONJICE –V našem časopisu smo pred dnevi napovedali podvig, ki ga je minuli konec tedna 32-letni Konjičan Oliver Tič tudi izvedel. Lani je peš prehodil ZDA od zahodne do vzhodne obale, tokrat je organiziral 24-urno dobrodelno hojo okoli Slovenskih Konjic. Od petka do sobote je neprekinjeno hodil po trasi in na koncu je merilnik pokazal, da je Oli, kot ga kličejo, v 24 urah prehodil kar 106 kilometrov. Najprej smo ga povprašali, kako je z nogami. »Danes so že v redu, čeprav bolijo, ampak lahko grem na šiht. Nedelja pa je bila uboga reč, katastrofa,« je v smehu opisal svoje telesno počutje.

Počutje v Olijevem srcu pa je bilo še vedno odlično: »Najprej sem bil prepričan, da bom od 23. ure do šestih hodil sam, ampak bilo je noro, vedno je bil kdo ob meni.« Tako ga je na pohodu tudi ponoči spremljalo od 10 do 15 ljudi: »Fino je, ko vidim, da me domače okolje podpira, tudi zaradi dobrega namena.« 
Finale enodnevne hoje je bil pred gasilskim domom, kjer so ga pozdravili številni prijatelji, krajani in drugi. »Nekateri so v mrazu čakali tudi več kot dve uri samo zato, da so odhodili krog z mano in s tem pokazali podporo meni in seveda projektu. Vsem bi se rad iz srca zahvalil, pa tudi sponzorjem in moji ekipi,« je iz srca izstrelil Oli.

Manjkal ni niti njegov voziček, s katerim je lani prehodil 6800 kilometrov med obema ameriškima obalama; tokrat so mu ga na trenutke pomagali porivati sosprehajalci, ki so mu omogočili drugačno izkušnjo kot lani, ko je po ZDA pohajkoval sam. Oli se je projekta lotil z načrtom, da mu vsak sponzor za vsak prehojeni kilometer nakaže en evro: »Dobil sem deset takih sponzorjev, skupaj s prodajo golaža in majic pa se je trenutno zbralo 2800 evrov.« V dober namen so takoj po končani hoji organizirali še dobrodelno dražbo nogometnega dresa in nogometnih čevljev – seveda ne katerih koli, ampak tistih, ki pripadajo novim državnim prvakom iz Maribora. »Za kopačke Marcosa Tavaresa smo dobili 450 evrov, za dres Luke Zahoviča pa kar 560,« zadovoljen našteva Tič.

Na koncu bo skupen seštevek 24-urne hoje nemara krepko višji kot 3000 evrov: »Od enega podjetja sem namesto 106 evrov dobil nakazanih kar 214. Kar bo več, bom vse dal naprej.« Zbrana sredstva so namenjena sedemletni Evelini iz Slovenskih Konjic: »Evelina ima zdravstvene težave z nogami in ne more normalno hoditi, denar pa bo šel za njene terapije. Upam, da ji bo to dolgoročno pomagalo,« je optimistično sklenil Oli. Za prihodnje leto si želi, da bi zmogel 120 kilometrov v 24 urah.

Deli s prijatelji