OSEBNOST LETA

Nacionalka pojasnila izbor, ki je lani javnost močno razburil

Zaposleni na informativnem programu so lahko glasovali za do pet oseb, ki so po njihovem mnenju najbolj zaznamovale leto 2020.
Fotografija: Gale je v Tarči razkril domnevno sporne posle pri nakupu zaščitne opreme med epidemijo. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Gale je v Tarči razkril domnevno sporne posle pri nakupu zaščitne opreme med epidemijo. FOTO: RTV Slovenija

Izbor osebnosti leta, ki so jo konec lanskega leta objavili na RTV Slovenija, je močno razburila del slovenske javnosti. Nekateri so namreč prepričani, da na seznam ne sodi Ivan Gale, nekdanji zaposleni v zavodu za blagovne rezerve, ki je v oddaji Tarča razkril domnevne nepravilnosti pri nakupu zaščitne opreme ob začetku epidemije novega koronavirusa pri nas. Med osebnostmi leta so mnogi pogrešali zdravstveno osebje.

Na nacionalki so prek twitterja pojasnili, kako je potekal izbor v informativnem programu Televizije Slovenija: »Zaposleni v Informativnem programu TV SLO so imeli možnost glasovanja za do pet oseb, ki so po njihovi oceni pustile največji pečat doma in v tujini – s svojim delom in delovanjem, vplivom na dogajanje, vtisom v družbi, doma ali v tujini, sodelavci so tako med domačimi in tujimi osebnostmi navedli več deset različnih imen.«
 
Povedali so še, da je največ glasov med domačimi osebnostmi dobil kolesar Primož Roglič in tako postal osebnost leta v Sloveniji po izboru novinarjev in urednikov Informativnega programa Televizije Slovenija. Drugo mesto sta si z enakim številom glasov delila vodja posvetovalne skupine za covid 19 pri ministrstvu za zdravje, infektologinja Bojana Beović in Mario Fafangel, epidemiolog in vodja centra za nalezljive bolezni na NIJZ. Na tretje mesto sta se uvrstila Ivan Gale in kolesar Tadej Pogačar, zmagovalec lanskoletne dirke po Franciji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije