LEDENO JUTRO

Mraz do kosti: zjutraj na obronkih Ljubljane do –8

Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od severa naraščala, grozi poledica.
Fotografija: Zeblo nas bo do kosti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zeblo nas bo do kosti. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Slovenija se prebuja v ledeno torkovo jutro. Podatki, objavljeni na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso), kažejo, da nikjer v državi zjutraj ne bo pozitivne temperature. Celo ob morju bodo komaj priplezali do ničle.
 

Oblačen dan


V napoved za danes je Arso zapisal, da bo sprva precej jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od severa naraščala. Najvišje dnevne temperature bodo od –2 do 3, na Primorskem do 8 °C.
Ponoči bo pretežno oblačno, v vzhodnih krajih so možne kratkotrajne rahle padavine. Ponekod ni povsem izključena možnost poledice.
 

Oblaki tudi jutri


Jutri bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem po kotlinah osrednje Slovenije bo marsikje megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do –2, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9.
V sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo megla ponekod vztrajala večji del dneva. V četrtek se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na severu in vzhodu pa bo še deloma jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter.
 

Prehod fronte


Nad zahodno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se zadržujejo predvsem na severu in vzhodu celine, danes pa bo oslabljena fronta prehodno vplivala tudi na območje srednje Evrope.
V višinah bo k nam od severozahoda postopno pritekal nekoliko toplejši zrak.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije