HRABRO DEJANJE

Matic iz gorečega objekta rešil človeka, ki je podtaknil požar

Policist Matic Obretan iz večstanovanjskega objekta rešil občana, ki je sam podtaknil požar.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc je sprejel policista Matica Obretana s Policijske postaje Domžale. Na sprejemu policista, ki sta mu prisostvovala tudi pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana Mirko Nunić in načelnik Policijske postaje Domžale Dejan Košir, se mu je Ferenc zahvalil za nesebično reševanje občana iz gorečega prostora.

Policist Matic Obretan je v petek, 26. maja, iz večstanovanjskega objekta rešil občana, ki je sam podtaknil požar.

Ko je policist opazil ogenj, si je brez oklevanja nadel čelado in negorljiva oblačila ter vstopil v objekt. Kljub gostemu dimu je moškega našel in ga varno umaknil iz gorečega prostora. Reševanje je bilo še toliko bolj zahtevno, ker se je moški upiral. Brez hitrega in nesebičnega policistovega posredovanja bi gotovo umrl. Policist je zaradi posledic vdihavanja strupenega dima tudi sam potreboval zdravniško pomoč.

Posredovanje v požaru ni bilo prvo pogumno dejanje policista Obretana, saj je že večkrat izkazal predanost svojemu poklicu, zaradi česar je v preteklosti že prejel medaljo policije za hrabrost in medaljo policije za požrtvovalnost.

Policist Matic se ni prvič izkazal s hrabrostjo in požrtvovalnostjo. FOTO: Policija
Policist Matic se ni prvič izkazal s hrabrostjo in požrtvovalnostjo. FOTO: Policija

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije